Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα πεθαίνει από οξεία ανειλικρίνεια

Έρχονται ώρες που είναι τόσα πολλά αυτά που θες να πεις για μια χώρα που αγαπάς αλλά σε πληγώνει, που δεν ξέρεις από που να αρχίσεις.

Από τι ευθύνες των παλιών; Κυβερνήσεις που είχαν το χώρο και τον χρόνο να διορθώσουν πράγματα και να βάλουν σε μια σειρά τη χώρα και τον λαό. Κυβερνήσεις γενναιόδωρα αυτοδύναμες την περίοδο των παχέων αγελάδων, οι οποίες αντί να βάλουν βάσεις για το μέλλον φρόντισαν μόνο να καταχρεώσουν την οικονομία της χώρας για διορισμούς στο δημόσιο και ρεμούλες.

Ακόμη και οι πιο πρόσφατες κυβερνήσεις του παρελθόντος, αυτές της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν κατάλαβαν την σπουδαιότητα της συνεργασίας τους τη ύστατη στιγμή και άφησαν την Ελλάδα έρμαιο στα χέρια επικίνδυνων τυχοδιωκτών με τον μανδύα της αριστεράς και με το γιαλαντζί ηθικό πλεονέκτημα.

Ποια ήταν η προσπάθεια των κυβερνήσεων της πασοκονεοδημοκρατίας στον τομέα περιβάλλον; Αν είναι δυνατόν να υφίσταται Ευρωπαϊκή χώρα σήμερα η οποία θάβει τα σκουπίδια της σε χωματερές! Αίσχος!

Ποια ήταν η προσπάθεια τους στη διαμόρφωση αλλαγής νοοτροπίας του κόσμου; Δεν μπόρεσαν, διότι δεν ήθελαν, να εφαρμόσουν έναν απλό αντικαπνιστικό νόμο! Πως μπορούμε σαν πολίτες λοιπόν να περιμένουμε αλλαγές σε θεμελιώδη ζητήματα που σκοτώνουν την ελληνική κοινωνία; 

Δεν θα αναλωθώ καθόλου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά θα πω μόνο τούτο για τον Τσίπρα...είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση πολιτικού αρχηγού της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας. Ένας νέος άνθρωπος σαράντα ετών πάνω στον οποίο στηρίχθηκε μια ολόκληρη κοινωνία πιστεύοντας ότι φέρνει την ελπίδα, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας ως ο πρωθυπουργός που ήρθε στην εξουσία την πιο κρίσιμη στιγμή της, μόνο και μόνο για να διορίσει τους συγγενείς και τους φίλους του.

Φταίτε κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Φταίτε σε βαθμό κακουργήματος για τα εγκλήματα που συντελούνται σήμερα στην κοινωνία από την ίδια την κοινωνία. Από μια κοινωνία υποκριτική η οποία δεν θέλει να δει το άσχημο πρόσωπό της στον καθρέπτη. Από έναν λαό που του φταίνε πάντα οι άλλοι για τα κακά που παθαίνει. Από μια νεολαία που έμαθε να τα έχει όλα έτοιμα και να μην μοχθεί για τίποτα. 

Εξαθλιωμένη παιδεία, διεφθαρμένο δημόσιο, νοσοκομεία που γιατροί πλουτίζουν με εκατομμύρια από τα φακελάκια, επαγγελματικές τάξεις που δεν έχουν δηλώσει ποτέ τα πραγματικά τους εισοδήματα και βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, δικαιοσύνη εξαρτημένη από την πολιτική εξουσία και μια ξεδιάντροπη σαπίλα στο ποδόσφαιρο από μαφιόζους προέδρους ομάδων. Η Ελλάδα πεθαίνει από οξεία ανειλικρίνεια.

Ναι, ανήκουμε στην Ευρώπη αλλά πρέπει να το καταλάβουμε πρώτα. Και για να το καταλάβουμε πρέπει να φύγουμε από αυτήν για όσο χρειαστεί και να λύσουμε ΜΟΝΟΙ μας τα προβλήματά μας. Να βρούμε τον εαυτό μας. Να καταλάβουμε ότι πρέπει να λειτουργούμε ομαδικά. Ότι πρέπει να ακολουθούμε πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι δεν μας δίνουν εύκολες αλλά ειλικρινείς λύσεις. 

Δεν επιτρέπεται για μια τόσο όμορφη χώρα με τέτοια ιστορία να ξεφτιλίζεται διεθνώς επειδή ο λαός της αρέσκεται να συμπεριφέρεται σαν ένα κακομαθημένο μαμμόθρεφτο. 

Τις επόμενες ημέρες, ή θα συνεργαστούν τα δυο μεγάλα κόμματα με την προσθήκη και κάποιων μικρότερων για να περάσουν τα δύσκολα μέτρα ή θα πρέπει οικειοθελώς πλέον να ζητήσουμε την αποπομπή μας από την Ευρώπη. Ο χρόνος και η υπομονή έχουν τελειώσει για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: