Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Άδωνις θα κερδίσει τς εκλογές...το μέλλον της ΝΔ είναι ζοφερό

Έχουμε περάσει σαν χώρα στον αστερισμό της γελοιότητας. 

Ο Λεβέντης είναι πλέον στη βουλή, ο Άδωνις θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ και τα ΜΜΕ εξακολουθούν να ορίζουν την ατζέντα στις προτεραιότητας της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση η οποία ενώ έφερε το τρίτο και σκληρότερο ή μη μνημόνιο - καμία σημασία δεν έχει - αρνείται να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα έτσι ώστε να μπορέσουμε επί τέλους να βγούμε από την περίοδο της κρίσης. Αρκείται να μιλάει για ισοδύναμα τα οποία σαφώς δεν υπάρχουν, διότι αν υπήρχαν, το μνημόνιο δεν θα είχε καμία ουσία ύπαρξης.

Η ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση είναι αναμφίβολη και αποτυπώθηκε ποικιλοτρόπως στις τελευταίες εκλογές και το δημοψήφισμα. Ο κόσμος σιχάθηκε τόσο πολύ το "παλιό" που παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από στελέχη του "παλιού" συστήματος και ενώ ο Τσίπρας κορόιδεψε με χυδαίο τρόπο έναν απελπισμένο λαό, μεταλλάσσοντας το 62.5% του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, επανεξελέγη από τον λαό με πανηγυρικό τρόπο.

Σήμερα που η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιάλυσης με ευθύνη καθαρά της ηγεσίας της. 

Δεν τίθεται καν θέμα για τις τεράστιες ευθύνες του Σαμαρά ο οποίος από προσωπικό του πείσμα παρέμεινε στην ηγεσία της ΝΔ μετά την εκλογική πανωλεθρία του Ιανουαρίου, αντί να παραιτηθεί και να πάει το κόμμα σε συνέδριο, το οποίο θα λειτουργούσε σαν μέσο εκτόνωσης και ήπιας ηγετικής διαδοχής. 

Σήμερα σε διαδικασίες εξπρές, με όλα τα ευτράπελα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κόσμος καλείται να ψηφίσει με διαδικασίες πασαρέλας τον επόμενο πρόεδρο.

Κακά τα ψέματα ο κόσμος στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη βλέπει έναν μεσόκοπο μάγκα με μουστάκι και ατάκες καφενείου. Έναν άνθρωπο του παρελθόντος ο οποίος καμία επαφή και απήχηση έχει στην κοινωνία και δη στους νέους ανθρώπους. Ένας άεργος πολίτης, πολιτικός του σωλήνα ο οποίος γαλουχήθηκε από το κόμμα από τα φοιτητικά του χρόνια έως σήμερα.

Στον Τζιτζικώστα βλέπει έναν πολιτικό από τζάκι, ο οποίος πέρα από το νεαρό της ηλικίας του δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στο κόμμα και στη χώρα. Λαϊκιστής, βολεψάκιας και οπορτουνιστής, ο Τζιτζικώστας προσβλέπει μόνο στο γεγονός ότι ενδεχομένως να μπορεί να λειτουργήσει ως αντι-Τσίπρας και τίποτε περισσότερο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την άποψή μου είναι ο μόνος σοβαρός υποψήφιος, δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν έχει καμία ελπίδα για δυο λόγους. Πρώτον, είναι γιος του Μητσοτάκη και δεύτερον έχει ένα πολύ ανώτερο επίπεδο από αυτό του κλασικού νεοδημοκράτη ψηφοφόρου που θέλει το βολεματάκι του, το ρουσφετάκι του και την κομπινούλα του για να βγάλει κανά φράγκο.

Δυστυχώς τελικά σε αυτή την εκλογική διαδικασία, νικητής θα είναι ο Άδωνις. Ο λόγος είναι απλός. Διαχειρίζεται με την μεγαλύτερη άνεση και επιτυχία τα social media και τα ΜΜΕ. Αυτό που "πουλάει" στο κοινό του είναι το γεγονός ότι δεν προέρχεται από τζάκι, κατάργησε το καμποτάζ άρα έχει κότσια να κάνει και όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και ότι είναι προέρχεται από τον απλό κόσμο.

Το γεγονός όμως ότι ένας γελοίος και γραφικός πολιτικός όπως ο Άδωνις, κατάφερε να αναδυθεί με τέτοια επιτυχία, δεν είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα των δικών του προσπαθειών αλλά της αποτυχίας των υποτιθέμενων σοβαρών πολιτικών αρχηγών και βουλευτών της ΝΔ σε προηγούμενους πολιτικούς χρόνους, να πουν και να πράξουν τα αυτονόητα. Αυτά που πραγματικά θέλει η κοινωνία.

Πάντως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ ένα είναι το σίγουρο. Η ενότητα του κόμματος είναι πλέον ένα γυαλί που έχει ραγίσει και θα σπάσει. Με αρχηγό τον Άδωνι, τα σοβαρά στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος με βαριά ιστορία δεν θα δεχθούν να ακολουθήσουν τη νέα ηγεσία. Το πιο πιθανό είναι ότι θα αποχωρήσουν και θα δημιουργήσουν έναν νέο πολιτικό χώρο ο οποίος θα εκφράζει ανοιχτά και ξεκάθαρα την φιλελεύθερη Πολιτική ιδεολογία.

Στη ΝΔ θα παρισφρείσουν ακροδεξιά στοιχεία και μοιραία το κόμμα θα παρακμάσει και θα εξατμισθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: