Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Βαγγέλα σέξυ...σε ξέσκισε ο Αλέξης

Άκουγα πριν λίγο τον Δημήτρη Σταμάτη, επανεκλεγέντα βουλευτή της ΝΔ και alter ego του Σαμαρά, να προσπαθεί με μεγάλη δυσκολία να εξηγήσει την μεγάλη ήττα του κόμματός του στον Ν.Χατζηνικολάου.

Το γεγονός και όχι μόνο ότι αυτός ο πολιτικά άκυρος άνθρωπος επανεξελέγη, αλλά έχει και μούτρα να βγαίνει στα ΜΜΕ να κάνει αναλύσεις περί του αποτελέσματος, αποδεικνύει περίτρανα ότι η ΝΔ δεν θέλει να πάρει το ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΊΖΕΙ ΠΙΣΩ...

Το παλιό σαφώς είναι η ΝΔ και αυτό το παλιό δεν μπορούσε να εκφραστεί με καλύτερο τρόπο, παρά με την επιλογή του Βαγγέλα για αρχηγό! Ένας άνθρωπος με λαϊκή ψευτομαγκιά, μουστάκι, έτοιμη ατάκα στο στόμα, περπάτημα βαρύ κι ασήκωτο ναουμ κλπ. 

Αυτός ο μεσόκοπος μεσήλικας με το μουστάκιεπελέγη ως ο μονομάχος της γερασμένης και σάπιας ΝΔ. Της οικογενειοκρατικής ΝΔ που θέλει γερασμένους βουλευτές όπως ο Τραγάκης για παράδειγμα, να δίνουν το πολιτικό τους "μαγαζί" στα παιδιά τους, στερώντας από νέα πολιτικά πρόσωπα να βοηθήσουν την παράταξη. 

Ο Βαγγέλας που μόνο κάτι συνταξιούχους του καφενείου μπόρεσε να εμπνεύσει σε αυτές τις εκλογές, επελέχθη ως ο πολιτικός μονομάχος για να αντιμετωπίσει έναν νέο φρέσκο και χαρισματικό λαοπλάνο ηγέτη όπως ο Τσίπρας. 

Σε μια εποχή όπου τα μπαλκόνια, τα χρωματισμένα καφενεία και οι πλαστικές σημαίες των κομμάτων, αποτελούν ένα μακρύ παρελθόν. Σε μια εποχή όπου το twitter και το Facebook είναι οι καλύτεροι δημοσκόποι και όπου ο άνεργος νέος βλέπει σαν χολέρα το κόμμα της ΝΔ ακόμη και αν του τάξεις τον ουρανό με τα αστέρια.

Ποιο θα είναι το μέλλον της ΝΔ λοιπόν;

Αυτό που υποπτεύομαι ότι θα κάνει το κόμμα του παρελθόντος, είναι πολύ προβλέψιμο και δοκιμασμένη συνταγή. Ένα συντιριτικό κόμμα δεν ανανεώνεται. Επιλέγει να το πάει μέχρι τέλους και να προσπαθήσει να συντηρεί μια δεδομένη κατάσταση στο εσωτερικό του. 

Η ΝΔ στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει συνέδριο μέσα στον Νοέμβρη το αργότερο και θα εκλέξει ως αρχηγό έναν γόνο γνωστής οικογένειας. 

Δεν έχει σημασία αν θα λέγεται Μπακογιάννης, Καραμανλής ή Κεφαλογιάννη (εδώ γελάμε δυνατά). Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ΝΔ έχει ήδη υμνήσει το κύκνιο άσμα της γιατί ούτε αυτή η λύση δεν θα φέρει τον νέο κόσμο κοντά στο κόμμα.

Αυτό που μένει χωρίς να χρονοτριβούν αυτοί που έχουν το μεράκι και τα προσόντα, είναι να ηδρύσουν έναν σοβαρό πολιτικό χώρο που να εκπροσωπεί τον φιλελευθερισμό και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ. Κλειδί σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου η επικοινωνία.

Η νέα εποχή είναι εδώ και όποιος δεν μεριμνήσει να προσαρμοστεί μαζί της, θα μείνει πίσω κατάκοπος και καταϋδρωμένος. Όταν το ποσοστό εξέλιξης της κοινωνιάς είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό με το οποίο εξελίσσεται και αναπτύσσεται ένα κόμμα, τότε το τέλος είναι κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: