Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Στηρίζω τον Σπύρο Καχριμάνη, επιλέγω την ισορροπία

Πως θα καταλάβεις ότι σε δουλεύουν οι πολιτικοί αρχηγοί και και τα κόμματά τους; Εύκολο! Αν τους ακούς να δεσμεύονται για παροχές στον επαγγελματικό σου τομέα, σημαίνει ότι πάνε να υφαπράξουν την ψήφο σου με ψέματα.

Η πολιτική που θα εφαρμοστεί τα επόμενα Χ χρόνια στην Ελλάδα από οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύπτει, όσες εκλογές κι αν γίνουν και σε όποια συχνότητα γίνουν, είναι τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί και που θα υπογραφούν στην συνέχεια.

Από ότι βλέπω ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν την γνωστή πεπατημένη του λαϊκισμού, της κοκορομαχίας και της παρλαπίπας, αγνοώντας την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία και ρισκάροντας στον βωμό της επιβίωσης του κόμματος την άνοδο κομμάτων όπως η χρυσή αυγή, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ και λοιπά περιθωριακά κόμματα.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς οι πολίτες που έχουμε καταλάβει ότι η Κομματική Δημοκρατία και τα παρελκόμενα της, η οποία καταρράκωσε την Ελλάδα εδώ και σαράντα χρόνια αποκλείοντας κάθε τι υγιές από τον δημόσιο λόγο και διακυβέρνηση της χώρας, επιβάλλοντας ταυτόχρονα μηχανισμούς αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων;

Κατ εμέ έχουμε δυο επιλογές. Ή διαφωνούμε πλήρως με το πολίτευμα και το σύστημα που τροφοδοτεί τον συντηρητισμό απέναντι στην πρόοδο και απέχουμε από τη διαδικασία των εκλογών οριστικά, ή επιλέγουμε να ψηφίσουμε σύμφωνα με τις συγκυρίες της στιγμής.

Ας μην γελιόμαστε αφενός η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής που θέλει τον κάθε έναν από εμάς να υποστηρίζουμε ένα από τα κόμματα που μας προωθεί το σύστημα, μέχρι να πεθάνουμε και αφετέρου το γεγονός ότι είναι επιεικώς ανοησία να στηρίζεις με βάση την ως άνω τακτική, χωρίς να αποδέχεσαι ότι το κόμμα σου έχει κάνει λάθη, είναι αποδεδειγμένα ένα καταστροφικό μείγμα γι την χώρα.

Επειδή η αποχή για εμένα δεν είναι μια επιλογή που μπορεί να φέρει λύσεις, αυτό που προτείνω σε όσους εκτιμούν την πολιτική μου άποψη είναι να επιλέξουν την δύναμη της ισορροπίας της μεθαυριανής κυβέρνησης. Αυτή δεν είναι άλλη από το ΠΟΤΑΜΙ. Ένα κόμμα που διαθέτει ένα αμάλγαμα σοβαρών ανθρώπων με φιλελεύθερες θέσεις αλλά και κοινωνικούς προβληματισμούς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Σπύρος Καχριμάνης στην Αργολίδα. Ένας άνθρωπος με πλούσια πολιτική εμπειρία αλλά με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στον Αγροτικό τομέα. Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι με το πολιτικό παρελθόν του συγκεκριμένου υποψηφίου, υπάρχουν κάποιες σταθερές στις οποίες δεν υπάρχει αντίλογος.

Είναι επιτυχημένος επαγγελματίας.
Είναι πρωτοπόρος αγρότης. 
Αγαπάει τον τόπο του, στον οποίο ζει και δραστηριοποιείται.
Δεν είναι κολλημένος με κόμματα και ιδεοληψίες.

Η δική μου επιλογή σε αυτή την πολιτική συγκυρία είναι ο Σπύρος Καχριμάνης και το ΠΟΤΑΜΙ. Καλή επιτυχία στον Σπύρο και καλό βόλι σε όλους εσάς που θα ψηφίσετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: