Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Μήνυμα πασπαρτού

Ποιος Ανδρέας Παπανδρέου και κουραφέξαλα! 

Εδώ ο Τσίπρας γράφει ιστορία παντοκρατορίας...62% του Ελληνικού λαού του έδωσε την έγκρισή του πριν το διάγγελμα και ένα τεράστιο ποσοστό του ΝΑΙ τον στηρίζει μετά τις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα, οι οποίες έδωσαν στην ετυμηγορία του ΟΧΙ, την ερμηνεία του ΝΑΙ.

Αυτή η παντοκρατορία του ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά την συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι τον εξουσιοδότησαν να φέρει συμφωνία την οποία θα στηρίξουν ντε φάκτο στη βουλή. Μιλάμε για τον απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Τι λέει η λογική λοιπόν; 

Η λογική λέει ότι με αυτή την γιγαντιαία αποδοχή και ευρεία έγκριση του λαού, θα φέρει όποια συμφωνία θέλει, με όποια μέτρα και να είναι αυτά και θα πάρει μια τεραστίων διαστάσεων έγκριση εφαρμογής των επόμενων μνημονίων από τη βουλή. Αυτό θα σημάνει μια εθνική επιτυχία και θα αποτελέσει μια πυξίδα για την πορεία της Ελλάδας στα επόμενα...πολλά χρόνια!

Τι λέει ο παραλογισμός; 

Ο παραλογισμός λέει ότι σε περίπτωση αποτυχίας ο Τσίπρας θα μεταλλάξει το μήνυμα του ελληνικού λαού για λύση εντός της Ευρωζώνης όπου σύμφωνα με τον ίδιο, "δεν υπάρχουν έυκολες λύσεις". Θα προσδώσει την ερμηνεία του ΟΧΙ στην απάντηση που έδωσε ο Ελληνικός λαός στο πραγματικό ερώτημα το οποίο ήταν Ευρώ ή Δραχμή, όπως είχε πει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του και όπως είχε τονίσει σε πιο πρόσφατες ο απερχόμενος υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Θα αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο να θέλει να εφαρμόσει το δεύτερο σεναριο; 

Μην ξεχνάτε αγαπητοί φίλοι ότι ο Τσίπρας γαλουχήθηκε σε ένα κομμουνιστογεννές πολιτικό περιβάλλον το οποίο δεν ήταν αρχηγοκεντρικό αλλά ο επικεφαλής του σεβόταν τις δημοκρατικά επικρατέστερες επιλογές των συνιστωσών. Σήμερα ξέρουν όλοι ότι το 45% τουλάχιστον του ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται από τον παρανοϊκό Λαφαζάνη, ο οποίος παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις του Τσίπρα και εξασφαλίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ξεφύγει από τις κομματικές γραμμές.

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει ότι παρά το κόστος μιας εξόδου από το Ευρώ, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κρατήσει σταθερή στάση άρνησης κάθε μορφής μεταρρύθμισης που θα επιφέρει μειώσεις στο δημόσιο τομέα, τότε η εφαρμογή του δεύτερου σεναρίου δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Προσωπικά έχω την πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα ήταν μιας μορφής ηρωικής εξόδου από την κυβέρνηση. Όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα. 

Ένα ΝΑΙ θα τους απομάκρυνε από τις ευθύνες που δεν μπορούν να αντέξουν γρηγορότερα. Θα έπαιρναν λοιπόν το δημοψήφισμα, τα βίντεο από το youtube με τη Ραχήλ Μακρή να προσβάλει χυδαία τον Παπαδόπουλο στον Αντέννα, τον βλάκα που δεν κατάφερε να γίνει ηθοποιός να ξεσπάει με κόμπλεξ πάνω στον Ρουβά και την παράκρουση της Ζωής στην Σια Κοσιώνη, θα έπαιρναν τις επαναστατικές φωτογραφίες με τις σηκωμένες γροθιές στον αέρα και τον κόσμο να πανηγυρίζει στο σύνταγμα και θα τις έκαναν ένα ωραίο λεύκωμα για το κόμμα. Για να έχουν να δείχνουν στις επόμενες γενιές τον Έλληνα Τσε Γκουεβάρα που δεν τον άφησε να μεγαλουργήσει το κατεστημένο.

Το ΟΧΙ, στο οποίο ο λαός έδωσε διάφορες ερμηνείες καθώς ο κάθε ένας ψήφιζε ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ότι καταλάβαινε ότι τον ρωτούσαν, μιας και το πραγματικό ερώτημα δεν ίσχυε, τους έφερε να παίζουν το τελευταίο χαρτί στη διαπραγμάτευση. Σε μια διαπραγμάτευση στην οποία πήγαν χωρίς προτάσεις, με ότι σημαίνει αυτό, τη στιγμή που όλη την εβδομάδα που μας πέρασε όλη στην Ευρώπη μιλούσαν για τις Ελληνικές προτάσεις που περιμένουν από την Ελλάδα, με ότι σημαίνει και αυτό!

Δεν μπορώ λοιπόν παρά να οδηγηθώ στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να έχουν αποφασίσει να οδηγηθούν από μόνοι τους σε μια ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση με το πρόσχημα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου και το δημοψήφισμα, δεν τους επιτρέπει να εφαρμόσουν πολιτικές μνημονίου. 

Σε όλο αυτό το σενάριο υπάρχουν δυο βασικά σημεία που με προβληματίζουν. 

Το ένα είναι ότι στο κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών δεν υπάρχει ο κοινός τόπος συμφωνίας παραμονής της χώρας στο ευρώ και ότι ενώ γνωρίζαμε ότι οι θεσμοί περιμένουν από εμάς συγκεκριμένες προτάσεις σήμερα που ο χρόνος πρακτικά έχει λήξει, εμείς πήγαμε στη συνάντηση με άδεια χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: