Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Η κάλπη έβγαλε ΝΑΙ με μανδύα ΟΧΙ

Το ΟΧΙ που ψήφισε η Χρυσή Αυγή, είχε διαφορετική έννοια από αυτήν που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη λογική του Μιχαλολιάκου. 

Αν δεχθούμε αυτή τη λογική, την οποία ασπάζονται ασυζητητί και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, τότε τό ίδιο ισχύει και με το ΝΑΙ. 

Προσωπικά στήριξα το ΝΑΙ, πέρα από κάθε κομματική γραμμή, πράγμα που γνωρίζουν όλοι οι φίλοι που με παρακολουθούν στο blog μου ή στο Facebook.

Ο λόγος που το έκανα είναι απλός και ειλικρινής. Ήθελα να πείσω όσους ψυχικά και πνευματικά ταλαιπωρημένους φίλους μπορώ, ότι δεν αξίζει το ρίσκο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη. Μια Ευρώπη που όσα κι αν θέλουμε να της καταλογίσουμε, εξακολουθεί να παραμένει ένας φάρος πολιτισμού και ένα κοινό σημείο αναφοράς που σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα κοινό νόμισμα.

Στο τελευταίο άρθρο που έγραψα το Σάββατο πριν το "δημοψήφισμα" είπα ότι το ψηφοδέλτιο έχει δυο ΝΑΙ και κανένα ΟΧΙ. Ελπίζω να μοιράζονται την ίδια αντίληψη η κυβέρνηση και οι εταίροι μας και να μην πήραν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί την έξοδό της από την ΕΕ. 

Και αυτό θέλω να το πιστεύω, όχι επειδή σαν λαός έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους με την σκληρή δουλειά μας και τα αποτελέσματα των καρπών μας, αλλά σαν ένας λαός που δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του σε κανένα επίπεδο.

Την ώρα που ο κόσμος χόρευε στο Σύνταγμα πανηγυρίζοντας (τι;), κάποιοι ήταν καρφωμένοι στις οθόνες και απορροφούσαν κάθε λέξη από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου Δημοκρατίας (η αντιπολίτευση ακυρώθηκε σύσσωμη), σε μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν. 

Ακούστηκαν λέξεις και φράσεις όπως:

"Συμφωνία κοινωνικής δικαιοσύνης και απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας"

"Γνωρίζουμε όλοι πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις"

"Πλάνο αξιόπιστης χρηματοδότησης και μεταρρυθμίσεων"

"Τη μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους, στους οικονομικά ισχυρούς"

"Σχέδιο άμεσων αναπτυξιακών επενδύσεων"

"Η ετυμηγορία αυτή σημαίνει ότι ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να θωρακίσει την πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης, εντός Ευρωζώνης"

συμφωνία θα σημαίνει ότι ο Ελληνικός λαός σέβεται στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του με βάση το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο και τις αρχές της Ευρωπαϊκής οικονομίας"

"Μια συμφωνία η οποία θα εξασφαλίζει τις αρχές της Ελληνικής οικονομίας όπως το απαιτούν οι αρχές και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

"Το θεσμικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής ένωσης το οποίο καθορίζει και τις υποχρεώσεις μας, προσδιορίζεται από θεμελιώδης αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής ένωσης"

"Εμείς οι Έλληνες αποδείξαμε σήμερα με την ετυμηγορία μας ότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρωζώνης...σεβόμενοι όλες τις υποχρεώσεις μας"

Γνωρίζω πάρα πολλούς (ένας από αυτούς είμαι κι εγώ) που στήριξαν το ΝΑΙ για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Για εμάς αυτές οι λέξεις και φράσεις αποτελούν τα γερά θεμέλια για να φτιαχτεί η Νέα Ελλάδα. Για εμάς η κάλπη έβγαλε ΝΑΙ, αν τελικά πάμε σε μια τέτοιου είδους συμφωνία. 

Για τους περισσότερους όμως από αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ και πανηγύριζαν χορεύοντας και τραγουδώντας για το αποτέλεσμα δεν σημαίνουν τίποτα. Για να είμαι ακριβής, δεν έχουν καν δει αυτές τις δηλώσεις. 

Σε βάθος χρόνου όμως θα τις μοιράζονται αποσπασματικά σε βιντεάκια του youtube τα οποία θα είναι επενδεδυμένα με μουσική υπόκρουση αποκάλυψης και βαρύγδουπα μηνύματα όπως "ΑΥΤΆ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ...ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ...ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ...ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ΜΗΝ ΣΚΥΨΕΙΣ...Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΚΟΛΟΚΩΤΡΩΝΗΣ" και διάφορα άλλα γραφικά, για να ξανά βρουν καταφύγιο από τις ευθύνες τους που θα τους κατατρέχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: