Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Μια κάλπη...ένα ψηφοδέλτιο...δυο ΝΑΙ...κανένα ΟΧΙ!

Αύριο στήνεται μια κάλπη για ένα ιστορικό δημοψήφισμα το οποίο εμπεριέχει δυο ΝΑΙ και κανένα ΟΧΙ.

Σύμφωνα με την λογική του Τσίπρα, το ΟΧΙ, σε μια πρόταση που έχει ήδη αποσυρθεί, θα φέρει ένα νέο μνημόνιο με τους δανειστές ενώ το ΝΑΙ θα φέρει ένα νέο μνημόνιο με τους δανειστές! 

Οξύμωρο το σχήμα καταλαβαίνω, αλλά βλέπεις, όταν έχεις να δια χειριστείς τον πόνο ενός ταλαιπωρημένου πνευματικά και ψυχικά λαού και να τον εκμεταλλευθείς σε τέτοιο βαθμό που να σου δίνει άλλοθι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του να τον γαμήσεις ασάλιωτο, χρειάζεται η δημιουργική ασάφεια της διάνοιας του Βαρουφάκη και της υπόλοιπης μπουρζουαζίας επαναστατών της λουμπεναρίας που λέγεται Ελλάδα.

Η δική μου τοποθέτηση στον παραλογισμό που παίρνει μέρος στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία είναι η εξής.

Αν ο κόσμος ψηφίσει ΝΑΙ, θα ενδυναμώσει την θέση της κυβέρνησης για μια συμφωνία, στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές ότι οι Έλληνες αποφάσισαν ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί είναι αδέρφια τους και όχι εχθροί τους. Θα στείλει επίσης ένα μήνυμα ότι η ταπείνωση και ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν έναν λαό που έχει κάνει πολλά σφάλματα, δεν πρέπει να επαναληφθεί γιατί θέτει σε κίνδυνο το μέλλον όλης της Ευρώπης.

Αν ο κόσμος ψηφίσει ΟΧΙ, θα αποδυναμωθεί η ισχύς της ελληνικής κυβέρνησης. Όχι μόνο επειδή μας το έχουν πει ήδη δια στόματος Γιουνκερ. Αλλά επειδή αυτό λέει η λογική. Όταν ένας ολόκληρος λαός σου λέει ότι συμφωνεί με τη χυδαιολογία που έχει υιοθετήσει ολόκληρη η κυβέρνηση απέναντι στους Ευρωπαϊκούς λαούς λέγοντας ΟΧΙ, λίγες είναι οι ελπίδες αυτοί οι λαοί να θέλουν να σε στηρίξουν.

Αυτή η εβδομάδα που πέρασε από την ημέρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, δεν έχουν χαρακτηριστεί από την νηφαλιότητα και τον υγιή διάλογο υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ. Έχουν χαρακτηριστεί από μια λυσσαλέα και φασιστική επίθεση της αριστεράς σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από το ΟΧΙ.

Ποιος δεν είδε το βίντεο με τη μάνα που έβριζε επί οχτώ λεπτά τη Στεφανίδου στον ΣΤΑΡ επειδή υποφέρει οικονομικά; Ποιος δεν είδε τον ηθοποιό που έχει φάει ψωμί από το Μεγκα να βρίζει επί έξι λεπτά το κανάλι χωρίς ούτε ένα επιχείρημα; Ποιος δεν είδε το βίντεο ενός άχρηστου κομπλεξικού ατάλαντου που ζηλεύει την επιτυχία του Ρουβά;

Από την πλευρά του ΝΑΙ είδε κανείς να χύνεται τέτοιο δηλητήριο;

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για εμένα που αύριο το ΝΑΙ πρέπει να είναι βροντερό. Όλοι εμείς που σκεφτόμαστε με τη λογική μας πρέπει να διασφαλίσουμε την ηρεμία και την ψυχική κατάσταση αυτών των απελπισμένων ανθρώπων που σε μια εβδομάδα θα τρέχουν να λυσσάξουν στο ξύλο αυτούς που σήμερα επευφημούν επειδή τους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Εμείς...όχι ο στρατός του Πάνου Καμένου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: