Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ όπως ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ

Όποιος λογικός άνθρωπος ακούσει σήμερα δηλώσεις από στελέχη της αριστερής πλατφόρμας, θα καταλάβει ότι πραγματικά οι άνθρωποι πατάνε σε μια άλλη Γη!

Καμία συνοχή σκέψης, κανένα εναλλακτικό σχέδιο, καμία επαφή με την πραγματικότητα! Μόνο μια μονότονη άρνηση και μια άνευ προηγουμένου λύσσα για κάθε τι προοδευτικό και Ευρωπαϊκό!

Άκουσα πριν λίγο μια κυρία Σοφία Παπαδόγιαννη, μέλος της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της αριστερής πλατφόρμας, να λέει στην Ακριβοπούλου ότι "ο κόσμος έχει βαρεθεί να μην έχει λεφτά στην τσέπη του" και ότι "μια επιστροφή στη δραχμή θα έλυνε αυτό το πρόβλημα επειδή θα αποκτούσαμε την οικονομική μας αυτονομία".

Όφειλω να ομολογήσω ότι ο τόνος και η χροιά της φωνής της δεν με προδιέθεταν για μια γυναίκα που λαΐκιζε! Αυτή η κυρία μου έδωσε την εντύπωση ότι πραγματικά πίστευε αυτά που έλεγε! Με άλλα λόγια μιλάμε για άκρως επικίνδυνους και ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους και δεν αναφέρομαι μόνο στην αριστερή πλατφόρμα αλλά στην πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκεί μέσα όλοι τους γνωρίζονται και περισσότερο από όλους τους γνωρίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

Δεν είναι μυστικό πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και θα προκύψουν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Αυτό όμως δεν είναι το μείζον πολιτικό θέμα για εμένα. 

Ο Τσίπρας έχει πλέον μόνο μια επιλογή. Να προχωρήσει σε νέα κυβέρνηση συνεργασίας υιοθετώντας το μνημόνιο και προχωρώντας χωρίς καμία καθυστέρηση τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Αυτά τα παιχνιδάκια του στυλ "στηρίζω αλλά δεν ψηφίζω" δεν έχουν πλέον ζωή. 

Η υπομονή των λαών της Ευρώπης εξαντλείται επικίνδυνα απέναντι σε έναν λαό ο οποίος επιμένει να υποστηρίζει ότι πρέπει να συνεχίσει να ζει μέσα στην κραιπάλη των οικονομικών σκανδάλων, του άχρηστου δημοσίου τομέα και των πρόωρων συνταξιούχων απαιτώντας ταυτόχρονα να πληρώνουν οι άλλοι λαοί τον λογαριασμό.

Αξίζει όμως να αναρωτηθεί κανείς αν μέσα από αυτή τη ρητορική του Τσίπρα ότι το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα ενός εκβιασμού - πράγμα που για λόγους λαϊκισμού είχαν υιοθετήσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις - θα πετύχει το πρόγραμμα;

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις το μόνο που κατάφεραν ήταν να ωθήσουν τον απεγνωσμένο λαό να φέρει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ με τα γνωστά έως τώρα αποτελέσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποιο κόμμα θα ωθήσει τον λαό με αυτή του τη ρητορική; 

Εγώ έχω βγάλει ήδη τα συμπεράσματά μου και στα δύο ερωτήματα...εσύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: