Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Έχει πάτο το βαρέλι;

Είχα γράψει πριν τρία χρόνια ότι η επικράτηση του άκρατου λαϊκισμού και παροχολογίας, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τον λαό σε ακραίες πολιτικές επιλογές.

Έχουμε δει τα χειρότερα με τον Χαϊκάλη και τον Πολάκη υπουργούς; Ελπίζω πως ναι, αλλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος.

Τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα από τη βραδιά του δημοψηφίσματος και μετά, ο κόσμος έχει αρχίσει δειλά δειλά να ψελλίζει ότι μόνο μια χούντα θα μας σώσει. Πολλοί εκδηλώνονται πιο έντονα λέγοντας ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.

Ζούμε λοιπόν στην φάση της Ελληνικής πραγματικότητας όπου αντί να ψάξουμε να βρούμε τι είναι όλα αυτά που κάνουμε εμείς οι ίδιοι λάθος, αναζητούμε κόμματα να μας χαηδέψουν και πάλι τα αυτιά! Ας είναι και φασίστες!

Αυτή την κρίσιμη στιγμή θα περίμενε κανείς να συνεννοηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και να αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον λαό με παρρησία και ειλικρίνεια. Να του πουν από την ξεχωριστή ιδεολογική τους οπτική γωνία, αυτά που κάνει λάθος και να του τονίσουν τους τρόπους για να αλλάξει νοοτροπία. 

Αντ'αυτού, βλέπουμε έναν πρωθυπουργό να καταδικάζει το πρόγραμμα που έφερε στη βουλή προς ψήφιση, τη ΝΔ να οργανώνει την επόμενη γενιά των πολιτικών τζακιών για την εξουσία, το Ποτάμι να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε πολιτική ευκαιρία και την Χρυσή Αυγή να τρίβει τα χέρια της σιωπηλά. 

Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι αυτό που βλέπουμε σήμερα σαν φαρσοκωμωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, σε λίγους μήνες θα είναι μια εθνική τραγωδία! Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη αποτυχία. Ντρέπομαι από τώρα για τις μαύρες σελίδες που θα γράψει η Ιστορία μας για την περίοδο που ζούμε σήμερα.

Μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από τον λαϊκισμό των ψηφοθήρων, από την αγανάκτηση ενός πνευματικά και ψυχολογικά καταρρακωμένου λαού και από την χαμηλό επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Αυτή θα είναι η κατάληξη της Ελλάδας; Ή μια άλλη! 

Αυτή που θα γράψουμε όλοι εμείς που θέλουμε να προοδεύσει μέσα από την ευημερία του ίδιου του λαού της; 

Δεν αρκεί να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Όλοι έχουμε ευθύνη να δράσουμε με ότι τρόπο μας υπαγορεύει η συνείδησή μας. Ας το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: