Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Εθνική συνειδητοποίηση ή βούρκος

Έχω διατυπώσει συχνά την άποψη ότι το συστατικό που λείπει από την Ελληνική κοινωνία για να προοδεύσει είναι ένα. 

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

Αντί να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μέσα από την αυτογνωσία να θέσουμε στόχους και να τους υλοποιήσουμε, προτιμάμε να κατηγορούμε τα πάντα και τους πάντες, χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές επιχειρήματα που ανήκουν στη σφαίρα του μεταφυσικού.

Χθες έγραψα ότι αυτή τη στιγμή δίνεται μια χρυσή ευκαιρία στον λαό να τα αλλάξει όλα αυτά. Αυτή η χρυσή ευκαιρία θα γίνει ακόμη πιο επιτευξιμη αν συνεννοηθεί η πλειοψηφία των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων να ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Δεν θα αναλωθώ σε ποια δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν και αν αυτά θα πρέπει να είναι δίκαια. Αυτές οι συζητήσεις είναι ανόητες και περιττές μεταξύ μας. 

Αυτό που θα πω όμως είναι ότι θα πρέπει οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν να πουν την αλήθεια στον λαό και να τον φέρουν για πρώτη φορά όλοι μαζί απέναντι στις ατομικές και συλλογικές του ευθύνες.

Με κούρασε μονότονα όλη αυτή η παπαροφιλολογία της συνομωσιολογίας, των προφητειών γερόντων του Άγιου Όρους, των λεγομένων του Κολοκοτρώνη, οι λίστες Μπιλντεμπεργκ και οι μασόνοι. Δεν αντέχω άλλο! Φτάνει πια αγράμματοι, βλάχοι, αμόρφωτοι, γελοίοι τελευταίοι! 

ΈΛΕΟΣ!

Βρίζαμε επί μια εβδομάδα όλους τους λαούς τους οποίους σήμερα ενώ την μια στιγμή τους γλείφουμε για δανεικά, την επόμενη τους ξανά βρίζουμε επειδή μας λένε αναξιόπιστους!

Που είναι η αξιοπρέπειά και η υπερηφάνεια σου ρε καραγκιόζη Έλληνα; Μήπως σου είπε κανένας ότι οι άλλοι λαοί είναι όλοι αναξιοπρεπείς; Πως νομίζεις ότι έφτιαξαν τις κοινωνίες τους τόσο καλά οργανωμένες; Με Φωτόπουλους, με Στρατούληδες ή με Γιακουμάτους; Ή μήπως νομίζεις ότι ήρθαν εξωγήινοι και έφτιαξαν τις χώρες τους τόσο αξιοζήλευτες όταν αυτοί κοιμούνταν;

Αν δεν αφήσουμε στην άκρη τον λαϊκισμό και τις εξυπνακίστικες ερμηνείες σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν, θα παραμείνουμε στον βούρκο! Πρέπει να στρώσουμε κώλο και να δουλέψουμε σκληρά και ομαδικά για να τα καταφέρουμε σε έναν αγώνα διαρκείας. Αλλοιώς θα παραμείνουμε αναξιοπιστοι μπαταχτσίδες για πάντα!

Την μεγαλύτερη ευθύνη για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση για εμένα, σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή, την έχουν οι πολιτικοί και πνευματικοί ηγέτες της χώρας, οι οποιοι με μια φωνή πρέπει να μάθουν στον λαό τι θα πει...

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!

Ελπίζω να σταθούν αντάξιοι της ιστορίας και του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν. Διαφορετικά θα έχει χαθεί άλλη μια ευκαιρία να περάσουμε σαν λαός στη σύγχρονη εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: