Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Ναι στο δημοψήφισμα αλλά...

Ένας θεός ξέρει πόσες φορές έχω γράψει τα τελευταία χρόνια ότι ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα ΜΕΣΑ ή ΈΞΩ από την Ευρώπη, θα ήταν λυτρωτικό για τον ελληνικό λαό, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του! Η απόφαση του Ελληνικού λαού σε ένα τόσο τεράστιο ιστορικό ερώτημα θα ήταν ένας πολιτικός σταθμός για το έθνος. 

Ταυτόχρονα θα ήταν ένα σημείο αναφοράς το οποίο θα λειτουργούσε σαν άλλοθι για όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις οι οποίες θα αποφάσιζαν πλέον με βάση την βούληση του λαού για την κατεύθυνση που οι ίδιοι αποφάσισαν να πάρει η χώρα τους. 

Είναι πάρα πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου για έναν ιδιαίτερο λαό σαν τον Έλληνα, ο οποίος στη συντριπτική του πλειοψηφία ζει μέσα σε μια αυταπάτη ότι είναι μάγκας, πιο έξυπνος, ότι όλοι τον ζηλεύουν, όλοι θέλουν το κακό του και δεν τον αφήνουν να προοδεύσει γιατί τον φοβούνται, να μεταθέσει κάποια κυβέρνηση σε αυτόν την ατομική και συλλογική του ευθύνη για να αποφασίσει αν θέλει να ανήκει στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο ή όχι. Με άλλα λόγια αν θέλει να ανήκει στο φως και τον πολιτισμό ή στο σκοτάδι.

Αυτό που συμβαίνει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω των λανθασμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του κέντρου, του άκρατου λαϊκισμού, της μίζας, της ρεμούλας και της κοινωνικής αδικίας, μετέτρεψε τον Έλληνα σε ένα αμόρφωτο, κακομαθημένο, ευτραφή παιδί που για να σταματήσει να κλαίει του παίρνει η μαμά του άλλο ένα παιχνίδι και του δίνει άλλη μια πίτα με γύρο και κόκα κόλα λάιτ.

Και θα μπορούσε ένα δημοψήφισμα να έλυνε αυτά τα προβλήματα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Πως όμως; 

Θα έπρεπε να γίνει μια διαβούλευση μακράς διάρκειας όπου όλες οι πλευρές να ενημέρωναν τους Έλληνες πολίτες για τους κανόνες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο νόμων αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας των λαών. Θα μου πεις είναι όλοι οι λαοί της Ευρώπης ίδιοι; Όχι, αλλά βρε αδερφέ για παράδειγμα και ο Άγγλος και ο Ιταλός, έχουν καταλάβει ότι το να καπνίζεις σε δημόσιους χώρους παραβιάζει τους κανόνες υγείας για τον συνάνθρωπό τους!

Στο τέλος λοιπόν αυτής της μακράς διαδικασίας τοποθετήσεων υπέρ ή κατά της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας και αφού μέσα σε ένα κλίμα ηρεμίας και πολιτισμού ο Έλληνας είχε αποφασίσει, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ψηφίζει με λογική.

Αυτό που συμβαίνει τις δυο τελευταίες ημέρες δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που φανταζόμουν εγώ στο δημοψήφισμα που οραματιζόμουν. Οι άκρως χυδαίες εκφράσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης απέναντι στους λαούς της ΕΕ, όχι μόνο δεν βοηθάει στην ψυχραιμία που επιβάλλει η περίσταση αλλά ρίχνει λάδι στο καντηλάκι του αγράμματου, απαίδευτου και ταλαιπωρημένου λαού, ο οποίος με ακράδαντο επιχείρημα τα στοιχεία που του παρουσιάζονται σε μορφή ατάκας από άγνωστες και επιπόλαιες πηγές στο Facebook, επαναλαμβάνει αυτή τη χυδαιότητα με μεγαλύτερο τόνο κάνοντας την κατάσταση χειρότερη.

Αυτό το δημοψήφισμα παρωδία, όπου καλείται να ψηφίσει η γιαγιά μου η Ελένη 83 χρονών που ζει στον Λάλουκα Αργολίδας, να πει ΝΑΙ ή ΌΧΙ στα μέτρα που πρότειναν οι δανειστές - μια πρόταση που έπαψε να υπάρχει στο τραπέζι από χθες άρα ο λόγος του δημοψηφίσματος είναι πλέον άκυρος - αποτελεί άλλοθι για το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαφαζάνη. Το άλλοθι της Εξόδου μας από την Ευρώπη.

Λυπάμαι που το λέω άλλα από την Παρασκευή το βράδυ όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να εκβιάσει την Ευρώπη παίζοντας μπαρμπούτι με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού που τον ψήφισε με μοναδικό κριτήριο την αποπομπή των προηγούμενων, έφτασα στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό με δόλιο και ύπουλο τρόπο για να εξυπηρετήσει το βίτσιο του 3-4% των ανεγκέφαλων που τον ψήφιζαν μέχρι πριν τρία χρόνια!

Όλοι οι Έλληνες έχουν κατανοήσει ότι ο Τσίπρας ήταν ένας τίμιος νέος που προσπάθησε για κάτι καλύτερο αλλά δεν τα κατάφερε απόλυτα. Κανείς δεν θα τον κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησε. Η ιστορία επίσης θα είναι πολύ γενναιόδωρη μαζί του. Εδώ όμως πρόκειται για το μέλλον της χώρας και ένος λαού που δεν έχει μάθει ούτε να μπουσουλάει ακόμη μόνος του.

Πολλοί ονειροπόλοι, ονειρεύονται ότι η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει μόνη της! Σε αυτούς έχω να πω ότι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να φτιάξει τις υποδομές που έπρεπε να φτιάξει με τα καράβια από τα λεφτά που μας έστελναν οι "κακοί" ξένοι που μας "φθονούν" εδώ και δεκαετίες. Τα λεφτά τους οι κυβερνήσεις μας τα έκαναν διορισμούς εποχιακών και μονίμων δημοσίων υπάλληλων-ψηφοφόρων, μίζες και ρεμούλες. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα καταφέρουμε να γίνουμε άνθρωποι μόνοι μας...στο σκοτάδι!

Για όσους προ τρέξουν με τον προσφιλή προς τον λαό μας φασιστικό τρόπο να μπου πουν ότι άλλα έλεγα μέχρι χθες και ότι τώρα άλλαξα τροπάριο, τους λέω ότι για εμένα ένας άνθρωπος που προσαρμόζει την άποψή του σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν είναι άνθρωπος οξυδερκής και ελεύθερος.

"Πατριωτισμός είναι να στηρίζεις την χώρα σου ΠΑΝΤΑ και τις κυβερνήσεις ΜΟΝΟ όταν το αξίζουν" Μαρκ Τουήν.

Εύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

2 σχόλια:

Greek Rebel είπε...

Τάκη πανω στο blog σου εχεις μια φωτο με ενα κυριο που κανει μια χειρονομια,φοραει μασκα και εχει λεζαντα που λεει "a wise man makes hiw own decisions an ignorant man follows public opinion" πες σε παρακαλω τωρα γιατι διαφωνεις με το λογοτυπο του blog σου;

δanaos είπε...

Δεν διαφωνώ! Συμφωνώ με το λογότυπο και έχω διαμορφώσει τη δική μου άποψη. Τι θεωρείς ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί public opinion στην Ελλάδα; Η άποψη του ΝΑΙ ή η άποψη του ΟΧΙ. Αν το βρεις (και δεν είνι δύσκολο) αναρωτήσου εσύ γιατί δεν συμφωνείς με το λογότυπο!