Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Ο Τσίπρας ανοίγει τις διαδικασίες διαδοχής του Σαμαρά

Όσοι είδαν τη συνέντευξη του Σαμαρά στο μέγκα πριν λίγες μέρες, θα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με εμμονές που ζει στον δικό του κόσμο, έχοντας διακόψει συνειδητά κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Μια θλιβερή εικόνα ενός αρχηγού κόμματος που μόνο με τον Μονάρχη της Αγγλίας Κάρολο τον 1ο μπορεί να παρομοιαστεί, ο οποίος ενώ συνελήφθη από τον ρεπουμπλικανικό στρατό και βρέθηκε κατηγορούμενος για τυραννία, αρνείτο απαξιωτικά έως την τελευταία στιγμή του αποκεφαλισμού του να αναγνωρίσει την αρχή που τον δίκαζε. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε την πανηγυρική έλευσή του Σαμαρά με ύφος νικητή στο Ζάππειο το βράδυ του εκλογικού Βατερλό για την Ν.Δ, όπου συνοδευόμενος από τις ζητωκραυγές των βαλτών κλακαδόρων ανακοίνωνε με ένα φαρδύ χαμόγελο την επιτυχία της απώλειας μόνο δυόμιση εκλογικών μονάδων. Μια συμπεριφορά που έδειχνε έναν άνθρωπο σε κατάσταση μετατραυματικού σοκ και άρνησης.

Την απόφαση του πολιτικού αποκεφαλισμού του Αντώνη Σαμαρά, την εξέδωσε ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου. Την εκτέλεση αυτής της απόφασης ανέλαβε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και θα την πραγματοποιήσει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στις 27 Απριλίου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εν ενεργεία πρωθυπουργός αποφασίζει να δώσει ζωντανή συνέντευξη με ερωτήσεις κοινού. Αυτό δείχνει ότι πέρα από εμπιστοσύνη στο ευατό του, έχει κάτι να πει και δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τον λαό στα ίσια. Έναν λαό που ο Σαμαράς δεν χάνει την ευκαιρία να απαξιώνει είτε λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ικανού σαραντάρη θα είναι μια αριστερή παρένθεση, είτε βάζοντας τον εκπρόσωπο της Κ.Ο γραφικό Άδωνι να λέει στα ΜΜΕ ότι ο λαός έκανε λάθος επιλογή και ότι επέλεξε την αυτοκτονία.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο έχουν σημειωθεί σημαντικές επιτυχίες για την Ελλάδα σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από το τούνελ της αβεβαιότητας που την έθεσαν οι κυβερνήσεις της πασοκονεοδημοκρατίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Τσίπρας σίγουρος πλέον για τα φρούτα των κόπων του θα απαριθμήσει αυτές τις επιτυχίες στην εκπομπή του Χατζηνικολάου και θα ανανεώσει την ελπίδα που έδωσε στον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα θα αποδείξει ότι σαφώς και υπήρχε διαφορετικός δρόμος για τον προκάτοχό του, ο οποίος αφενός δεν έκανε καμία προσπάθεια προς το κοινό καλό και αφετέρου είχε ανοίξει διάλογο συνεργασίας με τους φασίστες της Χ.Α.

Στις 27 Απριλίου ο Τσίπρας θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον γονατισμένο Σαμαρά και θα ανοίξει τον δρόμο στους φιλόδοξους δελφίνους να αμφισβητήσουν ανοιχτά πλέον την ηγεσία του. Το αποτέλεσμα της προσδοκώμενης επικοινωνιακής επιτυχίας του Τσίπρα θα είναι το μνημόσυνο του Σαμαρά μιας και η κηδεία του έγινε στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: