Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Ένας κούκος δεν έφερε ποτέ την άνοιξη

Η χώρα έκανε εκλογές, ο κόσμος εκτονώθηκε, ψήφισε, έδιωξε τους προηγούμενους και έφερε τους επόμενους. Ακολούθησαν μέχρι σήμερα δυόμιση μήνες ελπίδας, θυμικού, πίκρας, καζούρας και ξανά πίκρας. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σωστά με τους δανειστές κάποιοι όχι. Η προσωπική μου εκτίμηση προς απογοήτευση κάποιων που εθελοτυφλούν, είναι ότι η πλειοψηφία συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση κυρίως λόγω του χαρισματικού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όση στήριξη όμως και να παρέχει ένας εξαθλιωμένος λαός σε έναν χαρισματικό ηγέτη, δεν είναι αρκετή για να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Δεν είναι  πρώτη φορά που γράφω ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι χρηματοοικονομικά αλλά βαθιά δομικά και προβλήματα νοοτροπίας του λαού. 

Αυτός ο διχασμός που υπάρχει μέσα στον έλληνα, που συντονισμένος στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα που του υπαγορεύουν την άποψή του και τον υποβάλουν σε κοπτοραπτικές μεθόδους αναπαραγωγής άρθρων και αμφιβόλου υπόστασης δήθεν "ειδήσεων", ο οποίος διχασμός από τη μια του υπαγορεύει την πίστη του στο Ευρώ και από την άλλη τον ωθεί σε απαράδεκτα σχόλια και συμπεριφορές απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους οι οποίοι βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στην Ελλάδα, είναι ένα ψυχοκοινωνικοπολιτικό φαινόμενο παγκόσμιας κλίμακας και πρωτοτυπίας.

Με απλά λόγια ο ίδιος που θέλει τη χώρα του μέρος της Ευρώπης, ο ίδιος εκδηλώνεται με άκρως ρατσιστικό και απάνθρωπο τρόπο απέναντι στους συνανθρώπους του, κάτι που έρχεται σε κάθετη αντίφαση με τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη. Σε αυτό το προφίλ προσθέστε και το έντονο Χριστιανικό στοιχείο του μέσου Έλληνα, ο οποίος μέσα σε ένα κλίμα κατάνυξις ευχήθηκε υπέρ του δέοντος στο Facebook για την Ανάσταση του Κυρίου! (Θεός φυλάξει).

Αυτή τη διχασμένη προσωπικότητα συνοδευόμενη από μια επικίνδυνη ημιμάθεια και στην καλύτερη των περιπτώσεων από μια παντελή αμορφωσιά και έλλειψη παιδείας, ποιος καλείται να την διορθώσει σήμερα; Ο Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ή ο Άδωνις της ΝΔ;

Έχει την ωριμότητα ο πολιτικός κόσμος να καταλάβει ότι έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι σε έναν αμόρφωτο λαό ο οποίος οδηγείται σε μελλοντικές πολιτικές επιλογές πολύ πιο ακραίες από τις σημερινές; Υπάρχουν επαρκείς πολιτικές εφεδρείες στην Ελλάδα σήμερα οι οποίες να ενεργοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή γα να κάνουν μια νέα αφετηρία ή έχουν εγκαταλείψει όλοι την Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό;

Πολύ φοβάμαι ότι το τελευταίο είναι μια πολύ σοβαρή πιθανότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι υφιστάμενες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει πολύ σύντομα να επιδείξουν την ανάλογη ωριμότητα και να συνεργαστούν σε έναν κοινό αγώνα επιβίωσης πλέον για το μέλλον της χώρας και την πορεία του λαού της.

Μια τέτοια συνεργασία δεν μπορεί να γίνει φυσικά με αρχηγό της ΝΔ ή όπως αλλιώς θα λέγεται αύριο, τον κ. Σαμαρά, τον Παπανδρέου ή οποιοδήποτε άλλο όνομα τζάκι που υπερεξάντλησε τα περιθώρια του νεποτισμού. 

Μπορεί στην Ελλάδα οι τέως πρωθυπουργοί να μην πηγαίνουν στη φυλακή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπερβαίνουν και τα εσκαμμένα. Ας δείξουν την πολιτική ανδρεία που αξίζει στο ύψος του αξιώματος που τους εμπιστεύθηκε ο λαός και ας αποσυρθούν για το καλό της χώρας στην προνομιακή θέση που τους έχει επιφυλάξει ο ιστορικός του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: