Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Το ψάρι είναι κρέας, δεν το βαφτίσαμε...

Άκουσα πριν λίγο όλη τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, μετά το πέρας ενός επιτυχημένου κατά την άποψή μου Eurogroup.

Ως προς το περιεχόμενο των απαντήσεων ήταν καταπληκτικός. Τάπωσε όλους τους επικριτές του οι οποίοι τον σχολίαζαν αρνητικά όλη την εβδομάδα που μας πέρασε, ευχόμενοι να αποτύχει η προσπάθειά του. Την πάτησαν!

Ως προς διάρκεια των απαντήσεων, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να κάνει ασκήσεις συνοπτικότητας γιατί έχει το σύνδρομο του καθηγητή πανεπιστημίου το οποίο, όσο καλοπροαίρετο κι αν είναι, θα τον βάλει σε περιπέτειες. Όσο πιο λίγα λέει κάποιος τόσο περιορίζει το ρίσκο να εκτεθεί.

Εκεί που στέκομαι περισσότερο σε αυτά που απάντησε είναι δυο σημεία. Το πρώτο είναι ότι επέμεινε επιδεικτικά στην προτεραιότητα της κυβέρνησης για μέτρα ανατροπής της "ανθρωπιστικής κρίσης" της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι στις συζητήσεις που είχε σήμερα με Ντράγκη, Σόιμπλε, Τόμσεν και Μοσκοβισί, πήρε πράσινο φως.

Το δεύτερο, που για εμένα είναι σημαντικότερο είναι η επιμονή του να επισημαίνει σε κάθε τόνο, ότι οι συζητήσεις με την τρόικα η οποία με αποικιοκρατικό ύφος έμπαινε στα υπουργεία και πλάκωνε στις σβερκάδες τους εκλεγμένους από τον Ελληνικό λαό υπουργούς αλλά και τους δοτούς (βλ. Χαρδουβελόμουνι), έχει πεθάνει.

Τώρα πλέον τα όργανα των υπουργών της Ελληνικής κυβέρνησης θα συνομιλούν με την νέα τρόικα η οποία θα ονομάζεται "θεσμοί"! 

Αν λοιπόν εσείς της πασοκονεοδημοκρατίας του λαίμαργου για εξουσία Βενιζέλου και του ω σαν βγαλμένο από ταινία του Ξανθόπουλου, Σαμαρά, ο οποίος είδε κι απόειδε και άρχισε να επαινεί τον εαυτό του για το έργο του αφού κανένας άλλος δεν πήρε αυτή την προτοβουλία, έχετε μείνει με ανοιχτό το στόμα από την "δημιουργική ασάφεια" του Γιάνη, έχω να σας πω ένα πράγμα...περαστικά σας!

Ήταν τόσο εύκολο να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας για να περάσετε σε έναν λαό που διαλύσατε οικονομικά και κοινωνικά, το έργο σας σαν σωτηρία! Εσείς όμως διαλέξατε να βγάλετε τον Άδωνι Γεωργιάδη στα κανάλια κάθε μέρα να τρίβει στη μούρη του εξαθλιωμένου λαού το μνημόνιο προκαλώντας το κοινό αίσθημά του, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος επαγγέλλεται γιος του μπαμπά του να του λέει ότι "όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ας πουλήσει το σπίτι του" και τη Βούλτεψη να τον απειλεί ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη δεν θα υπάρχει ούτε κωλόχαρτο! 

Όλοι εσείς που επικρίνετε τον Βαρουφάκη για τις παπαρολογίες του, τις οποίες παρεμπιπτόντως δέχεται και υιοθετεί το Eurogroup, αναλογιστείτε ποιόν προτιμάτε να διαπραγματεύεται για λογαριασμό της Ελλάδας; έναν υπουργό φοβικό, δειλό και κοινώς μουνί της λάσπης σαν τον κάθε Χαρδούβελη, ο οποίος ενώ στέλνει επιστολές σε επιχειρήσεις ως διευθύνων στέλεχος της Eurobank και αργότερα ως υπουργός οικονομίας, αποτρέποντας τους να κάνουν εμβάσματα στο εξωτερικό, ταυτόχρονα βγάζει ένα καράβι λεφτά ο ίδιος επειδή φοβήθηκε "όπως όλοι οι Έλληνες";

Ή έναν πολυμήχανο, γνώστη, οξυδερκή και νάρκισσο αν θέλετε, άνθρωπο ο οποίος δεν βαφτίζει το ψάρι κρέας, αλλά πείθει τους πάντες ότι πραγματικά είναι;

ΥΓ.
Οι απαντήσεις του όσον αφορά τις αναφορές του σε δημοψήφισμα με έπεισαν ΑΠΟΛΥΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: