Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Επιστολή προς στον Αλέξη...

Αγαπητέ Αλέξη,

Μπαίνω αμέσως στο θέμα χωρίς πρόλογο, θέλοντας έτσι να σηματοδοτήσω το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο, συμεριζόμενος όλα όσα κατήγγειλες στην Κ.Ο πρόσφατα για στημένη παγίδα στην νέα κυβέρνηση.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα για τη χώρα και τον λαό της, έχει δυο επιλογές.

Η πρώτη είναι να κάνεις μια στροφή 180 μοιρών και να συνεχίσεις την πεπατημένη, πράγμα που μετά και τη σημερινή συνάντηση με τον Στουρνάρα (τον οποίο θα έβαζες στη φυλακή) φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο.

Η δεύτερη επιλογή είναι να πάρεις απόφαση να συγκρουστείς με τη Ευρώπη για το χρέος και να βγάλεις την χώρα από ένα νόμισμα το οποίο δεν αντέχει η οικονομία και ο λαός της.

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είσαι έτοιμος να συγκυβερνήσεις, μαζί με το κομμάτι βουλευτών του κόμματος που θα σε ακολουθήσει, με τις πασοκονεοδημοκρατίες που κατήγγειλες. Αυτό φυσικά θα σου αφαιρέσει κάθε δικαίωμα να τους αποδόσεις τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες για τις οποίες μιλούσες προεκλογικά. Αυτός είναι κατά τη γνώμη μου και ο λόγος που ο Σαμαράς είναι γατζωμένος στην καρεκλα του προέδρου της ΝΔ. Περιμένει την αθωωσή του μέσα από μια συγκυβέρνηση μαζί σου, την οποία βλέπει να έρχεται. 

Θα πρέπει επίσης να καταλάβεις ότι αυτή η επιλογή ΔΕΝ θα φέρει κάποια άμεση λύση στα προβλήματα του εξαθλιωμένου λαού ο οποίος θα συνεχίζει να ταλαιπωρείται μη μπορόντας να ανταπεξέλθει στις τεράστιες απαιτήσεις του Ευρώ, ενός σκληρού για την οικονομία και πεθαμένη Ελληνική αγορά νομίσματος. 

Στη δεύτερη περίπτωση η χώρα άμεσα θα μπει σε μια άσχημη περιπέτεια όσον αφορά την οικονομική κατάσταση και εν μέρη την εξωτερική πολιτική της. Λέω εν μέρη γιατί η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι απαραίτητα έξοδος από την Ευρώπη (βλ. συνθήκη Σένγκεν κλπ.). Όμως, θα σου δοθεί η ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα όσον αφορά την διαφθορά σε όλα της τα επίπεδα. Τόσο σε πολιτικό όσο σε επίπεδο κοινωνίας. Θα μπορέσεις να αποδόσεις τις ευθύνες που αναλογούν σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι εγκλημάτισαν πάνω στον Ελληνικό λαό τα τελευταία σαράντα χρόνια. Επί πλέον θα δώσεις στον λαό ένα νέο όραμα, μια νέα πορεία και θα έχει τον χρόνο να αλλάξει νοοτροπία. Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή την περίπτωση είναι η εξασφάλιση εναλλακτικής λύσης σε θέματα χρηματοδότησης και στήριξης λοσον αφορά την εξωτερική πολιτική.

Ένα είναι σίγουρο. Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει για την καταστροφή που έφερε η πασοκονεοδημοκρατία εδώ και σαράντα χρόνια. Αυτό βέβαια δεν θα ισχύει στην περίπτωση που φέρεις την χρυσή αυγή στα πολιτικά πράγματα του τόπου λόγω απραξίας ή αδιαφορίας. Αυτό το τελευταίο το υπογραμμίζω...λόγω απραξίας ή αδιαφορίας.

Καλή τύχη,

Τάκης Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: