Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Για να ξεσηκωθούν οι πολλοί πρέπει να το θέλουν λίγοι και γενναίοι!

Πρόσφατες συζητήσεις που είχα με φίλους οι οποίοι βλέπουν με επιφυλακτικότητα τις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με οδήγησαν τώρα, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Βαρουφάκη Σόιμπλε, να γράψω δυο τρεις σκέψεις και να τοποθετηθώ όσον αφορά τα γεγονότα.

Γεγονότα...μια λέξη που μέσα στη δίνη του Ίντερνετ και της παπαρολογίας έχει χάσει την έννοιά της! Ανυπόγραφα άρθρα τα οποία δίνουν ερμηνείες για τα τεκταινόμενα οι οποίες αποδίδονται άλλες φορές μέσα στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, άλλες φορές με το ρατσιστικό επικάλυμμα που υιοθετεί ο καθένας τους χωρίς να γνωρίζουν γιατί (π.χ. φταίνε οι Εβραίοι, φταίνε οι μασόνοι, φταίνε οι εβραιομασόνοι κλπ) και άλλες φορές με επιχειρήματα τύπου Ραχήλ Μακρή..."θα τυπώσουμε καμιά 1οοστη εκατομμύρια Ευρώ".

Μέσα στην προεκλογική τρομοκρατία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, η δική μου αγωνία για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές ήταν να βρει τους Έλληνες ενωμένους σε έναν κοινό αγώνα. Τον αγώνα της ελληνικής ανάτασης μέσα από το δικό μας σχέδιο διάσωσης. 

Αυτό που με περίμενε ομολογώ ότι δεν μπορούσα να το είχα προβλέψει. Οι μεν πασοκονεοδημοκράτες ξεσπούν σε ένα παραλήρημα πίκρας και μιζέριας και στην καλύτερη των περιπτώσεων μεταφράζουν τις καθημερινές επιτυχίες της κυβέρνησης του σαραντάρη που γύρισε τα πάνω κάτω μέσα σε μια μόνο εβδομάδα, σε κωλοτούμπες για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ και στην χειρότερη προμηνύοντας κακές εξελίξεις στο Facebook για τον ίδιο λόγο! Οι δε νικητές ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ χωρίζονατι σε δυο κατηγορίες. Οι πρώτοι, που είναι και η πλειοψηφία, έχουν αποκτήσει μια ελπίδα από το πουθενά! Ανάσαναν και δεν ξέρουν το γιατί! Γέλασε το χειλάκι τους! Είναι οι ταλαίπωροι που έχασαν τα πάντα μέσα σε αυτή την κρίση. Οι δεύτεροι είναι η μειοψηφία. Είναι αυτοί που νομίζουν ότι βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ και ευελπιστούν να επιστρέψουν στα παλιά! Στη λούφα του δημοσίου, στην φοροδιαφυγή, στις λαμογιές κλπ. 

Με λίγα λόγια όλοι βρίσκονται μέσα στη δική τους νιρβάνα! 

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης έχουν ξεκινήσει την πολιτική διαπραγμάτευση από την πρώτη κι ολας μέρα. Έχουν αναπτύξει πρωτοβουλίες και έχουν συναντήσει κορυφαία στελέχη εντός της ευρωπαϊκής ένωσης τα οποία τους έχουν δεχθεί με μια αμήχανη επιφυλακτικότητα από το "μόλις σκότωσες την Τρόικα"..."που είναι η πόρτα να φύγω" του Ντάισελμπλουμ, έως το χέρι χέρι με τον Γιούνκερ! Ταυτόχρονα οι Γερμανοί που προσπαθούν να κρατήσουν τον σκληρό τους προφίλ με υπονοούμενα, μηνύματα μέσω ΜΜΕ αλλά και απειλές τις τελευταίες ώρες (δήλωση Σουλτς ότι απειλειται η χώρα με χρεοκοπία), αλλά και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι έρχεται η σειρά τους! Εξ άλλου ο βρεγμένος το νερό δεν το φοβάται!

Αγαπητοί φίλοι θα πω για ακόμη μια φορά αυτό που λέω εδώ και αρκετό καιρό ευθυγραμμισμένος με την άποψη του Βαρουφάκη. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο ούτε θα γίνει βιώσιμο ακολουθώντας ένα σχέδιο το οποίο δεν βασίζεται στην δικαιοσύνη και τη λογική. Αυτό θα προσπαθήσει να καταφέρει αυτή η κυβέρνηση. Σε αυτή την προσπάθεια θα έπρεπε να συνταχθούν από πίσω όλοι οι Έλληνες. Το αποτέλεσμα της αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ένας σαραντάρης με την γενναία τρέλα της ηλικίας του, την δύναμη που του δίνει ο λαός και την εθνική του υπερηφάνεια αποφάσισε να πατήσει κάτω πόδι και να πει "Ως εδώ!" και να το πάει μέχρι τέλους!

Αν το αποτέλεσμα θα είναι επι πλέον κούρεμα, επιμήκυνση αποπληρωμής, έκδοση ευρωομολόγων ή οτιδήποτε άλλο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αυτό που δίνει κουράγιο στον κόσμο που ανάσανε αέρα ελευθερίας από την περασμένη Κυριακή, είναι η αίσθηση ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός του μάχεται για το δίκιο του και όχι για το δίκιο των τραπεζών! Όχι για το δίκιο των πλουσίων φίλων της προηγούμενης κυβέρνησης και του ίδιου του Σαμαρά, του οποίου το όνομα βλέπουμε να παρελάζει στις λίστες των φοροφυγάδων! 

Αυτό είναι και το χτικιό που θα στοιχειώνει τον Σαμαρά και όλους τους βουλευτές του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ! Ότι θα μείνουν στην ιστορία ως οι άνθρωποι του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ οι οποίοι κλώτσισαν την ευκαιρία να γίνουν οι πραγματικοί σωτήρες του λαού! Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρώην πρωθυπουργός έχει κλειστεί στο στενό του περιβάλλον ταμπουρωμένος και λουσμένος στον κρύο ιδρώτα του προδότη ο οποίος εύχεται να αποτύχουν οι προσπάθειες του Τσίπρα για να βγει από πάνω! Από πάνω από την ίδια του την πατρίδα!

Βασικό συστατικό σε μια διαπραγμάτευση είναι το γνωστό σε όλους μας "πάρε...δώσε". Κάτι θα δώσεις και κάτι θα πάρεις σαν αντάλλαγμα. Το να δίνεις μόνο δεν λέγεται διαπραγμάτευση, λέγεται νταβατζιλίκι.

Αυτά που προσδοκώ εγώ δεν είναι πολλά. Μια λογική συνεννόηση μεταξύ φίλων για τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι τους παίρνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους (βλ. κατοχικό δάνειο, μίζες Siemens, μίζες από τα εξοπλιστικά, μίζες του ΟΤΕ κλπ). Προσδοκώ όμως και κάπου αλλού. Να κάνει ο Τσίπρας τις δεσμεύσεις του πραγματικότητα όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, τον εξορθολογισμό του δημοσίου, την αποκατάσταση της αξιοκρατίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την απόδοση δικαιοσύνης.

Όταν θα μπορέσει να φτιάξει μια κοινωνία βασισμένη στην Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφότητα, τότε θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια πραγματική ριζοσπαστική πρόοδο. Έως τότε υπομονή και επιμονή από όλους μας ξεκινώντας την επανάσταση μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: