Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Ή θα συννενοηθούμε ή θα χαθούμε σαν σκόνη στον άνεμο

Όποιος δεν έχει καταλάβει πλέον ότι θα πρέπει να βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας ως μια διαρκώς κινούμενη άμμο και ως τέτοια θα πρέπει να είναι και οι δικές του τοποθετήσεις ως προς αυτές, είναι βαθιά γελασμένος. Είτε είναι πολιτικός οποιουδήποτε χώρου είτε είναι ένας απλός πολίτης.

Πολλοί από εμάς που εκτίθενται με την άποψή τους δημοσίως, είτε το κοινό μας είναι μια χούφτα άνθρωποι - πράγμα που κατά την άποψή μου αποδεικνύει και την ποιότητα των αναγνωστών μας - είτε είναι πολύ περισσότεροι, πολλές φορές έχουμε λιδορηθεί για τις απόψεις μας και τις προβλέψεις μας. Αυτό συμβαίνει για δυο λόγους. Πρώτον επειδή κάποιοι από αυτούς που μας κρίνουν προτιμούν να βλέπουν την εικόνα που περιγράφουμε μέσα από μια μικρή χαραμάδα αγνοώντας την μεγαλύτερη εικόνα και δεύετρον επειδή τοποθετούν τις προβλέψεις μας σε λάθος χρόνο.

Προσωπικά, επειδή θέλω να είμαι συνεπής στις θέσεις μου, βλέποντας το μνημόνιο από τη θετική του σκοπιά από την αρχή του, το είδα σαν μια ευκαιρία. Δυστυχώς το γεγονός ότι άλλοι και όχι εμείς, έβαλαν την ατζέντα στη χώρα μας για αυτά που πρέπει να διορθωθούν για το καλύτερο μέλλον όλων μας, με έκαναν έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του με κατάληξη την συνειδητή φυγή μου από τη χώρα μου.

Σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια κοινωνικών αδικιών, άναρθρων κραυγών, ανόητων πολιτικών επιλογών και αδυναμίας μιας ικανής και πάνω από όλα, πειστικής αντιπολιτευτικής πρότασης, διακρίνω όλο και περισσότερο την μεγάλη ανάγκη εθνικής συνεννόησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού κομμάτων, με στόχο πρώτον την εξομάλυνση των εθνικοκοινωνικών διαφορών οι οποίες έχουν πάρει τη μορφή ενός άτυπου εμφυλίου πολέμου, χειρότερου του κλίματος των εκλογών του 1989 (θυμίζω το διχαστικό σύνθημα της εποχής "αέρα αέρα να φύγει η χολέρα") και δεύτερον την κατάρτιση, επί τέλους, ενός ρεαλιστικού εθνικού σχεδίου ανάπτυξης made in Greece.

Αντί αυτού παρακολουθούμε μια δεξιά κυβέρνηση με έναν διχαστικό πρωθυπουργό και μια αντιπολίτευση η οποία τραβάει τα άκρα, σαν αντίδραση στην αντιλαϊκή και διχαστική πολιτική που εφαρμόζεται. Επί πλέον παρακολουθούμε την κυβέρνηση να παίρνει πίσω τα όσα υποστήριζε εδώ και δυο χρόνια περί μονόδρομου της μνημονιακής πολιτικής, απόδειξη του οποίου είναι η αντικατάσταση των δυο μνημονιακότερων υπουργών κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, του Άδωνι και του Χατζηδάκη.

Από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι, πολιτικά επωφελείται πρωτίστως η ΧΑ, πράγμα που είχα προβλέψει και είχα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσα πολύ πριν καταφέρει να εκλεγεί στη βουλή το φασιστικό κόμμα. Ο Δρίστας τότε μου είχε πει ότι αυτά θα έπρεπε να συζητάμε και ότι φεύγει από το Άργος με τον δικό μου προβληματισμό. Θα προτιμούσα να μην μου έχει εκφράσει τον θαυμασμό του και να είχε κάνει κάτι άμεσα για αυτόν πριν καταλήξουν 600.000 νεοδημοκράτες σε αυτό το έκτρωμα. Δευτερευόντως θα επωφεληθεί το ΚΚΕ του οποίου τα ποσοστά αναμένω να έχουν σημαντική άνοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές και αυτό επειδή είναι ένα συνεπές ως προς τις απόψεις του κόμμα που δεν εκλιπαρεί για ψήφους και δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Συμπερασματικά έχω να πω ότι η ζωή για τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, στον οποίο έχω την τύχη να ζω και να μεγαλώνω το παιδί μου, συνεχίζεται είτε οι Έλληνες καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για το καλό τους είτε όχι. Είτε επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται σε πολιτικούς και κομματικούς χώρους είτε όχι, είτε θεωρούν ότι οι άλλοι μισοί Έλληνες έχουν άδικο είτε όχι, ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος δεν δίνει δεκάρα τσακιστή. Στο χέρι μας είναι σαν λαός να κάνουμε την υπέρβαση. Ο πρώτος λόγος βρίσκεται στους πολιτικούς αρχηγούς και κυρίως στον πρωθυπουργό ο οποίος οφείλει να ενώνει και όχι να διχάζει με την συμπεριφορά του και τις πράξεις του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρα μήπως συμφωνείς ότι στις τελευταίες εκλογές ο λαός του τηλεκοντρόλ που λες και εσύ φώναξε "όλοι μαζί" και όχι κάποιος μόνος του? Και αν δεν το καταλαβαινουν αυτό οι πολιτικοί αρχηγοί να πάνε σπίτια τους (ο καθένας έχει πολλά χωρίς να κινδυνεύει να τα χάσει)

δanaos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
δanaos είπε...

Το μήνυμα δυστυχώς δεν ελήφθη κατά τη γνώμη μου. Το πρώτο δείγμα το έδωσε ο ηγέτης της χώρας που από το μέγαρο Μαξίμου έβγαλε λόγο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατ επέκταση κατά του 27% του ελληνικού λαού, με το γνωστό του πλέον κουτσαβακικο ύφος. Ακολούθησαν τα κόμματα της αξ. αντιπολιτευσης με τα αυθαίρετα συμπεράσματα του εκλογικού αποτελέσματος. Βέβαια πότε δεν είναι αργά για συνεννόηση αλλά την πρωτοβουλία πρέπει να πάρει ο ίδιος ο Σαμαράς. Ειδωμεν!