Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ...ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Βασανίζομαι από χθες το βράδυ...να γράψω, να μην γράψω!

Άνοιξα τα μάτια μου και κοίταξα το ρολόι. Εφτά παρά, "την τύχη νου μέσα! Ούτε σε μια αργία δεν μπορώ να κοιμηθώ λίγο παρά πάνω!" (σήμερα όλως τυχαίως είναι αργία και στην Ιρλανδία όπου ζω). Ανοίγω το ράδιο στον Real FM από συνήθεια και πέφτω πάνω σε τραγούδια της Βέμπο. Ο νους μου ξανά γυρίζει στο δίλημμα..."θα γράψω!"

28η Οκτώβρη, εθνική εορτή, παρελάσεις, γυαλισμένα σκαρπίνια, καλοντυμένοι γονείς, ελληνικές σημαίες, εμβατήρια από την μπάντα του Δήμου, Δήμαρχοι, βουλευτές και επίδοξοι πολιτευτές να σπρώχνονται διακριτικά μπροστά από τις κάμερες. Τα τελευταία χρόνια και κάποιοι "ταραξίες" που προτιμούν να διαδηλώνουν για την κατάντια που επικρατεί στη χώρα. Κανένας, πλην ορισμένων εκ των τελευταίων, δεν έχει στο μυαλό του το νόημα της ημέρας και περιμένει αιδημόνως το τέλος των εκδηλώσεων για να πιάσει το καλύτερο τραπεζάκι στα καφέ της πλατείας, να παραγγείλει το φρέντο του και να μοστράρει το νέο συνολάκι. 

Πλατεία, η σύγχρονη αγορά του Δήμου. Εκεί αναλύονται και βρίσκουν λύσεις όλα τα προβλήματα της ελληνικής επικράτειας από τον "σοφό" λαό. Μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί, αγανακτησμένοι, χρυσαυγίτες, κομμουνιστές, αριστεροί και δεξιοί, όλοι βρίσκουν βήμα στην πλατεία. Όλοι έχουν μια λύση για όλα και όλοι φεύγοντας ξεχνούν αυτά για τα οποία ρηττόρευαν λίγα λεπτά πριν σαν διδάκτορες πάνω στο πάσης φύσεως θέμα.

Ο κωλοέλληνας του Σαββόπουλου και ο Νεοέλληνας του Πανούση αγαπήθηκε από τόσους πολλούς μεγάλους ποιητές και διανοούμενους Έλληνες και μη και ας μην το άξιζε. Μια "θλιβερή πορδή" κατά τον Σαββόπουλο, που έφτασε σήμερα να αναγνωρίζει το "γεγονός" ότι όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίων του, ότι τον ψεκάζουν, ότι οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι Γερμανοί και οι νεφελίμ φταίνε για όλα τα δεινά που τραβάει, αλλά αδυνατεί να πει ένα σύγχρονο ΟΧΙ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΘΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΧΌΝΟΙΆ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 
ΟΧΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ 
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΆΝΕΙΑ 
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ...ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Παρόλα αυτά βρίσκει το κουράγιο να πει ΟΧΙ στο να σηκώσει την ελληνική σημαία μια αριστούχος μαθήτρια σε σχολείο της Κρήτης και όπουδηποτε αλλού! Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει πάρει μυρουδιά τι πρεσβεύει η σημερινή ημέρα για την ιστορία του έθνους μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ...ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ...ΖΗΤΩ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: