Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Γιορτές στο Άργος και...δρόμο!

- Σαν να μην φύγαμε ποτέ νοιώθω Τάκη...
- Έτσι σου φαίνεται επειδή εδώ δεν αλλάζει τίποτα...

Αυτός ήταν ο πρώτος διάλογος που είχα με τη γυναίκα μου μετά από μια εφτάμηνη αποχή, καθώς μπαίναμε στο Άργος με το αυτοκίνητο πριν από δυο εβδομάδες.

Γιορτές με συγγενείς και φίλους, έξω κάθε βράδυ, ποτά, φαγητά, γέλια και...πολύ τσιγάρο! Εμείς το έχουμε κόψει εδώ και δυο χρόνια αλλά τι σημασία έχει θα μου πεις, τη στιγμή που καπνίζουν όλοι οι υπόλοιποι, παντού!

Το Άργος είναι η πόλη μου και θα την αγαπάω μέχρι να φύγω από αυτόν τον κόσμο, αλλά δυστυχώς έχει καταληφθεί από βλάχους. Σκέφτηκα πολλές φορές να δημοσιεύσω φωτογραφίες από τα χάλια στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη, τα τριπλοπαρκαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τα καβαλήμενα πεζοδρόμια από αυτοκίνητα, τα μηχανάκια στους πεζόδρομους κλπ, αλλά μετά σκέφτηκα..."είναι τίποτα από όλα αυτά καινούργιο;"

Τώρα που το σκέφτομαι το μόνο καινούργιο στην πόλη είναι το νέο Δημαρχείο! Όπως το ακούτε! Σε μια πόλη που έχει βουλιάξει στον βούρκο τα τελευταία δυο χρόνια, ο Δήμαρχος αποφασίζει να μετακομίσει σε κυριλέ γραφείο γιατί...πως να το κάνουμε...ένας ηγέτης σαν τον Καμπόσο δεν μπορεί να στεγάζεται σε ένα ερείπιο!

Κάθε μέρα υπήρχε όλο και κάτι να μου θυμίζει ότι πήρα τη σωστή απόφαση όταν αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα. Από το πιο απλό που είναι το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους μέχρι το πιο σοβαρό που είναι να κάνω ένα εμβόλιο στην κόρη μου.

Στο Ναύπλιο με έστειλε ο ηλίθιος παιδίατρος του νοσοκομείου Άργους επειδή από την ευθυνοφοβία του δεν κάνει εμβόλια στα παιδάκια. Την ανικανότητά του επιβεβαίωσε ο παν-ηλίθιος διοικητής του νοσοκομείου κος Άρχοντας! Όνομα και πράμα...αρχοντομαλάκας θα του ταίριαζε καλύτερα. Ένας πρασινοφρουρός της δεκαετίας 80, με το ίδιο καφέ κοστούμι που φόραγε το βράδυ που κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές ο Ανδρέας, με το ίδιο σκαρπίνι, το ίδιο ξεκούμπωτο πουκάμισο μέχρι τον αφαλό και το ίδιο μουστάκι!

Θα μου πει κανείς..."Καλά ρε μεγάλε όλα λάθος τα βρήκες;" Όχι!

Χθες το πρωί κάνοντας μια τελευταία βόλτα με το ποδήλατό μου στο κέντρο της πόλης, βρέθηκα να περνάω τη διάβαση απέναντι από το Ηραίον. Εκεί διαπίστωσα ότι για πρώτη φορά σταμάτησε αυτοκίνητο για να περάσουν πεζοί. Κοιτώντας βιαστικά καθώς περνούσα τον δρόμο, διαπίστωσα ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο τεως Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Παπαϊωάνου!

Αυτός είναι ο λόγος που έκατσα να γράψω όλα αυτά! Η ελπίδα που μου έδωσε ο φίλος μου ο Παναγιώτης, ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι με Ευρωπαϊκή νοοτροπία και όρεξη να προσφέρουν στην πόλη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: