Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Η σωτηρία μας κρύβεται στην καταστροφή μας!

Για ακόμη μια φορά φτάσαμε στο +5 της οικονομικής διάσωσης, με τον Πρωθυπουργό της χώρας να κάνει, τι άλλο άραγε, από το να εκτοξεύει απειλές και διλήμματα. Για άλλη μια φορά αν δεν πάρουμε τη δόση θα καταστραφούμε! Αναρωτιέμαι όλες τις προηγούμενες φορές, σωθήκαμε; Τι αλλάζει τώρα; Η απάντηση είναι τίποτα απολύτως! 

Έχει νόημα να πω ότι ένα χρόνο πριν έλεγα ότι οι Ευρωπαίοι ή θα μας διώξουν από το Ευρώ ή θα μας δίνουν δανικά ακόμη κι αν δεν κάνουμε καμία μεταρρύθμιση; Ποιες μεταρρυθμίσεις έγιναν από τότε στην Ελλάδα από τις τέσσερις κυβερνήσεις που πέρασαν; Μήπως άνοιξε κανένα από τα κλειστά επαγγέλματα εκτός των φορτηγών; Μήπως έκλεισε κανένας δημόσιος οργανισμός; Μήπως έγινε καμία μηχανογράφηση; Μήπως αξιοποιήθηκε καμία δημόσια περιουσία; Όχι!

Το μόνο που έγινε ήταν περικοπή των μισθών και των συντάξεων. Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος που είχε ένα Porsche Cayenne πριν την κρίση και το συντηρούσε με τα δάνεια που πλέον δεν έχει, αντί να το πουλήσει και να πάρει κάτι πιο οικονομικό, προτιμάει να το κρατάει και να του βάζει 5 Ευρώ βενζίνη που δεν φτάνει ούτε για πέντε μέτρα!

Τι θα γίνει ξαφνικά αν πάρουμε τη δόση; θα διώξει ο Σαμαράς όλους τους διευθυντές πολιτικών γραφείων που πληρώνονται ένα ταλιράκι το μήνα για να κάνουν τον νταραβεριτζή του κάθε υπουργού τη στιγμή που κόβουν 30€ από τις αγροτικές συντάξεις των 300€; Ή μήπως, για να γίνει κατανοητό σε τοπικό επίπεδο, θα καταλάβει ο Καμπόσος ότι δεν πρέπει να σκορπάει τα λεφτά του Δήμου με απευθείας αναθέσεις των 25000€ τη φορά, σε μελέτες της πλάκας και σε ειδικούς συμβούλους για γέλια των 2500€ το μήνα;

Φυσικά δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς από ψεύτες σαν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να σώσουν την πατρίδα. Ακόμη και χθες όταν ο Βενιζέλος έλεγε στην Κ.Ο του πασοκ ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ο Σαμαράς ανακοίνωνε ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε! Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι ίδιοι άνθρωποι που φυγάδεψαν απατεώνες από την Ελλάδα, οι ίδιοι άνθρωποι που καλύπτουν προδότες πρώην πρωθυπουργούς, οι ίδιοι άνθρωποι που αθώωσαν τον Τσοχατζόπουλο στη βουλή, οι ίδιοι άνθρωποι που φύλαγαν σαν τα μάτια τους τις λίστες με τους φοροφυγάδες, οι ίδιο άνθρωποι θα φτιάξουν την Ελλάδα του μέλλοντός!

Μήπως όμως έχει τη λύση ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης; Θα αστειεύεστε βεβαίως! Μιλάμε για γελοίους ανθρώπους, χωρίς όραμα, χωρίς βιώσιμες προτάσεις και χωρίς ηθικούς φραγμούς όσον αφορά την απόκτηση της εξουσίας. Όμως αν τελικά καταλήξει να κυβερνηθεί η Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χ.α, τότε πραγματικά υπάρχει ελπίδα, γιατί όταν καταστρέψεις κάτι ολοσχερώς, τότε έχεις μόνο μια επιλογή...να το ξανά χτίσεις!

Στο χέρι μας είναι πως θα χτίσουμε την Ελλάδα μετά την καταστροφή της, γιατί κακά τα ψέματα, είτε πάρουμε τη δόση και συνεχίσει η παρούσα κυβέρνηση την πορεία της, πολύ σύντομα θα καταρρεύσει λόγω ανικανότητας διαχείρισης, είτε πάρουμε τη δόση και πέσει η κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα λόγω κοινωνικής πίεσης το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η καταστροφή δεν είναι απλώς δεδομένη...επιβάλλεται αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς με τους εαυτούς μας!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μετά την καταστροφή τίποτα δεν θα γίνει.

δanaos είπε...

αυτό είναι στο χέρι μας, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου...γι' αυτό το λόγο έφυγα από την Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρεις από καταστροφές...........όπου και να ήσουν την καταστροφή έφερες.και επειδή πάλι θα κατηγορήσεις τον καμποσο σου λέω εκ των προτέρων ότι δεν έχω καμμία σχέση μαζί του ενώ αντίθετα γνωρίζω εσένα πολύ καλά.προσγειωσου?!!!?

Ανώνυμος είπε...

Που σαι μεγάλε, 10:51 κι εγώ δεν είμαι ο δanaos αλλά σου λέω ότι ο δanaos σε γράφει στ' αρχιδια του!