Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Τελικά έγινε το κακό!


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω γράψει για την κατάσταση με τα μηχανάκια στους πεζόδρομους του Άργους και έχω επισημάνει ότι δεν θα αργήσει να γίνει το κακό. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάλεσα την τροχαία επί τόπου να διευθετήσει το πρόβλημα. Μέχρι και στον διευθυντή της τροχαίας πήγα να κάνω τα παράπονά μου για την κατάσταση, ο οποίος έδειξε ενοχλημένος με την επίσκεψή μου επειδή εκείνη την ώρα έβλεπε τη Λαμπίρη στον Σταρ!

Τώρα μαθαίνω από ενημερωτικό μπλογκ ότι μηχανάκι χτύπησε άσχημα παιδάκι το οποίο έπαιζε μπροστά από το πρώην μαγαζί του πατέρα μου. Συγχαρητήρια στους κο Δήμαρχο Άργους, τον Διευθυντή της Τροχαίας τους Αντιδήμαρχους και όποιον άλλο ανευθυνοϋπεύθυνο! 

ΕΙΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ!!! ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!!!


--------------------------------------------------------------------------------
ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ 02-08-11


Άργος, Τρίτη, 02-08-2011
Από:
Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Οδός: Καραγιάννη 11, Άργος, 21200
Προς:
κ.κ. Εισαγγελέα
κ.κ. Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών
κ.κ. Αρχηγούς της αντιπολίτευσης
κ.κ. Διοικητή Τροχαίας Άργους
Κοιν.:
Κ.κ. Υπουργό Προστασίας του πολίτη
Τοπικές εφημερίδες ευρείας αναγνωσιμότητας

Θέμα: Η καταστρατήγηση των πεζόδρομων Άργους από μηχανές και αυτοκίνητα και η παντελής έλλειψη μέτρων για την διαφύλαξη των πεζών.

Αγαπητοί κύριοι που εκπροσωπείτε τους θεσμούς που είτε σας ανέθεσαν οι πολίτες είτε οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι. Η παρούσα επιστολή δεν είναι καταγγελία αλλά κραυγή απόγνωσης.

Μεγάλωσα στο Άργος και θυμάμαι από μικρό παιδί μια πόλη όπου οδηγοί μηχανών και αυτοκίνητων, σέβονταν τα σήματα κατεύθυνσης, τους πεζόδρομους και τις πλατείες και φοβούνταν να παρανομήσουν λόγω της φυσικής ύπαρξης τροχαίας στους δρόμους της πόλης. Προσωπική μου άποψη πάνω στο θέμα, την οποία και έχω εκφράσει επανειλημμένως σε άρθρα μου, είναι ότι η αστυνόμευση είναι περιττή σε μια κοινωνία όπου ο κάθε ένας από εμάς διαθέτει παιδεία και σέβεται τα δικαιώματα του άλλου. Φυσικά η παιδεία είναι μια θεμελιώδης δομή η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί με νόμους και η οποία προϋποθέτει υποδομές και πολιτικές αποφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να ξεδιπλωθούν σε αυτή την επιστολή.

Αγαπητοί Κύριοι, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κέντρο της πόλης του Άργους και συγκεκριμένα στους πεζόδρομους είναι άνευ προηγουμένου και πολύ φοβάμαι ότι αν αφεθεί ανεξέλεγκτη από τους φορείς που εκπροσωπείτε, θα αποκτήσει τη μορφή κεκτημένου δικαιώματος και θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Προφανώς και μιλώ για την καταστρατήγηση των πεζοδρόμων και πλατειών του κέντρου της πόλης από μηχανόβιους και αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν όπου βρουν, χωρίς να σέβονται το δικαίωμα των πεζών συμπολιτών τους. Ειδικά η περίπτωση με τα μηχανάκια που ανεβοκετεβαίνουν τους πεζοδρόμους και τις πλατείες σε καθημερινή και μόνιμη βάση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας αλλά και την δική μας, έχει πάρει τεράστια έκταση. Ταυτόχρονα, αυτοκίνητα μπλοκάρουν τις εισόδους των πεζοδρόμων, σταθμεύουν πάνω στους πεζόδρομους και μπροστά σε προσβάσεις ΑΜΕΑ και καταστρέφουν κολονάκια και πλακόστρωτα όπου αυτά δεν βολεύουν τους οδηγούς τους.

Αυτή η εικόνα που περιγράφω με επιείκεια, είναι η εικόνα που και εσείς εισπράττετε ως μέλη της κοινωνίας μας και για την οποία είστε υπεύθυνοι. Σας παρακαλώ θερμά να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την παρούσα επιστολή και να αναλάβετε τις ευθύνες σας στο μέτρο που σας αναλογεί, πριν ξεφύγει τελείως η κατάσταση και θρηνήσουμε θύμα τροχαίου.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

---------------------------------------------------------
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ 

Την Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011, είχα δημοσιεύσει επιστολή μου με τίτλο "ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ", προς τον δ/ντη τροχαίας Άργους, τον Δήμαρχο, τον εισαγγελέα και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία τους έκανα έκκληση να λάβουν μέτρα για την καταστρατήγηση των πεζοδρόμων και των πλατειών από μηχανάκια και αυτοκίνητα.

Την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, έλαβα απάντηση από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας, κ.κ. Γιώργο Αλεξανδρόπουλο, σύμφωνα με την οποία με δυο λέξεις...η τροχαία κάνει ότι μπορεί.

Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι ο Αστυνομικός Δ/ντης ασχολήθηκε με το θέμα, έστω και με τη μορφή της απάντησης της επιστολής μου. Παρόλα αυτά όμως αφενός η απάντησή του δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει κανέναν από εμάς που ζούμε την κατάσταση καθημερινά και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας λόγω της παντελούς έλλειψης της τροχαίας και αφετέρου θα προτιμούσα να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα παρά να μου απαντήσει.

Πραγματικά, δεν πρόκειται για μια κριτική μόνο για να γίνεται. Όσοι ζουν στο Άργος καταλαβαίνουν την κατάσταση την οποία περιγράφω και βλέπουν καθημερινά σε πλατείες και πεζόδρομους μηχανάκια και αυτοκίνητα να καταπατούν τους χώρους στους οποίους θα έπρεπε να περπατούν ελεύθερα πεζοί και θα έπρεπε να παίζουν άφοβα τα παιδιά μας.

Απορώ, πραγματικά για την αδιαφορία των ιθυνόντων! Δεν καταλαβαίνουν, η τροχαία, ο Δήμαρχος, ο Εισαγγελέας και όποιος άλλος είναι υπεύθυνος, ότι θα πρέπει σύντομα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους για να σταματήσουν το φαινόμενο που περιγράφω; Τι πρέπει να γίνει τελικά! Μήπως θα πρέπει να υπάρξει θύμα ή να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες δράση;

Εγώ προσωπικά δεν θα αφήσω το θέμα. Από εδώ και στο εξής θα ανεβάζω βίντεο με μηχανάκια να μαρσάρουν επικίνδυνα πάνω στους πεζόδρομους και τις πλατείες και θα καλέσω μεγάλα κανάλια των Αθηνών προκειμένου να αναδείξουν το θέμα και να κινητοποιήσουν τους υπεύθυνους.

*κάνε κλικ στην εικόνα για να διαβάσεις την απάντηση
Δεν υπάρχουν σχόλια: