Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Τάσο ανέλαβε τις ευθύνες σου! Κοδέλα, Ανδριανέ και Μανιάτη...το κρίμα στο λαιμό σας!

Κάθε φορά που ένα εκ των δυο κομμάτων βρισκόταν στην στην εξουσία, οι βουλευτές της επαρχίας κυρίως, χρησιμοποιούσαν τα Νοσοκομεία ως μέσο προβολής. Οι εκάστοτε επεκτάσεις κτιρίων, αγορές μηχανημάτων, διορισμοί γιατρών ή νοσηλευτών, παρουσιάζονταν πάντα σαν παρεμβάσεις των κυβερνητικών βουλευτών στον ανόητο λαό. Την ίδια στιγμή οι ίδιοι βουλευτές αποδυνάμωναν τους οργανισμούς των ίδιων Νοσοκομείων με αποσπάσεις, μεταθέσεις και ρουσφέτια!

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την ίδια τακτική λαϊκισμού στηρίζοντας τον "αγώνα" για παραμονή του Νοσοκομείου Ναυπλίου προκειμένου να σιγουρέψει τις ψήφους των "αδικημένων" εργαζόμενων οι οποίοι θα χάσουν τα "κεκτημένα τους" και από τους πολίτες οι οποίοι θα "χάσουν" το Νοσοκομείο της πόλης τους. 

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Κανένα εκ των δυο Νοσοκομείων δεν λειτουργεί πλήρως καθώς και τα δυο είναι υποστελεχωμένα απ' αρχής της λειτουργίας τους. Οι οργανισμοί τους είναι απαρχαιωμένοι και δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των περιοχών που εξυπηρετούν. Οι γιατροί που τα στελεχώνουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είναι διεφθαρμένοι και έχουν μετατρέψει τα δημόσια αυτά ιδρύματα σε δωρεάν,  για αυτούς, ιδιωτικές κλινικές. Όσο για τους πολίτες Ναυπλίου, είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσουν την πρόσβαση σε Νοσοκομείο εφόσον θα "λειτουργεί" αυτό του Άργους.

Προσωπικά θα προτιμούσα ένα πλήρες και σύγχρονο Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου στο Άργος και ένα "Νοσοκομείο" στα λόγια, στο Ναύπλιον. Αυτό που θα γίνει όμως είναι ότι θα λειτουργήσει ένα "Νοσοκομείο" στο Άργος, όπου θα γίνει μάχη μεταξύ των Διευθυντών Άργους και αυτών που θα μετακομίσουν από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όσον αφορά την πίτα (κλινικές, κλίνες) την οποία θα πληρώσουν οι πολίτες, όπως πάντα και θα μετατραπεί το Νοσοκομείο σε ένα ερείπιο Κέντρο Υγείας που θα είναι χειρότερο από Αγροτικό Ιατρείο.

Για αυτό το λόγο κρούω τον κώδωνα κινδύνου τόσο στον "επαναστάτη-υποστηρικτή" Κοδέλα, όσο στον "βουλευτικό επερωτηματολόγο" Ανδριανό και "πετρελαιά" Μανιάτη, να κάνουν μια σύμπραξη για το καλό του τόπου και να διεκδικήσουν από κοινού το δίκαιο αίτημα να στελεχωθεί πλήρως ένα εκ των δυο Νοσοκομείων αντί να αναλίσκονται σε τοπικιστικού και ανόητου χαρακτήρα αγώνες, οι οποίοι ανήκουν στη σφαίρα της λογικής των Δημαρχίσκων που αγωνίζονται για την πολιτική τους επιβίωση χωρίς ίχνος σοβαρότητας και επιπέδου. 

Την πολιτική πρωτοβουλία αυτής της συνεύρεσης επιβάλλεται να αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος το συντομότερο δυνατό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: