Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Μπλόφα που δεν έπιασε ή παράταση στην αγωνία;


Έγραφα πέρσι στις 24 Οκτώβρη στο άρθρο με τίτλο "Περιμένοντας το αναπόφευκτο"...

...Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα πρέπει να αρνηθεί κάθε επί πλέον οικονομική στήριξη αν θέλει να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. 

Αν ανακοινώσει στους δανειστές μας κάτι τέτοιο, τότε υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι, κούρεμα του χρέους κατά 50%, να μας δώσουν με το ζόρι τα λεφτά και να μας πληρώνουν ερήμην χωρίς να κάνουμε καμία διαρθρωτική αλλαγή. Το δεύτερο σενάριο είναι να μας κουρέψουν 70-80% χρέος και να μας δείξουν την πόρτα της εξόδου από το Ευρώ... 

Οι πρόσφατες εξελίξεις μετά την, φαινομενικά, επιτυχημένη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Γερμανία και Γαλλία προκειμένου να συναντηθεί με τους ομόλογους του και τις δηλώσεις συμπάθειας και στήριξης της Κας Μέρκελ στον Σαμαρά, τη στιγμή που ο τελευταίος δεν έχει καν συμφωνήσει τα μέτρα των 11.5 δις, αποδεικνύει την ορθότητα του συμπεράσματος ότι η Γερμανία θα πληρώσει το μάρμαρο της Ελληνικής ανικανότητας να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και σε εξορθολογισμό του δημοσίου, με κάθε κόστος.

Τα μηνύματα που στέλνει με τις δηλώσεις της η Κα Μέρκελ τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι η Ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να αντέξει μια αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ. Αν αυτό ισχύει τότε το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι δανειστές μας βρήκαν λάθος ανθρώπους να μπλοφάρουν εδώ και δυόμισι  χρόνια. Φυσικά δεν αναφέρομαι στον ταλαίπωρο Έλληνα αλλά στους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι άπαξ και καταλάβουν ότι οι Γερμανοί αποφάσισαν να πληρώνουν τις κακές μας συνήθειες, θα πίνουν για πάντα στην υγειά των κορόιδων χωρίς να κάνουν καμία τομή, συνεχίζοντας την διεφθαρμένη πορεία τους.

Μήπως όμως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως οι Γερμανοί αποφάσισαν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στον νέο πρωθυπουργό, κυρίως μετά τις πιέσεις της Αμερικής να καθυστερήσει η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο που μας έρχεται;

Όπως και να έχει το πράγμα η προσωπική μου άποψη είναι πάντα ίδια...όσο οι δανειστές μας πληρώνουν χωρίς να κάνουμε καμία ουσιαστική τομή όσον αφορά τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό, τόσο αδιόρθωτοι θα μένουμε.

Η σωτηρία μας βρίσκεται μέσα στην καταστροφή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: