Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Ο έχων δυο Νοσοκομεία...

Είναι πολύ πιθανό το σενάριο, ένα εκ των δυο νοσοκομείων, Άργους-Ναυπλίου, να συγχωνευθεί με το άλλο και αυτό που θα απομείνει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. 

Διάβασα στην Argoliki.gr ότι ο Δήμαρχος Ναυπλίου δηλώνει ότι δεν θα επιτραπεί η διολίσθηση του νοσοκομείου Ναυπλίου σε Κέντρο υγείας. Αγαπητέ Δήμαρχε, σε διαβεβαιώ ότι, εγώ σαν πολίτης Άργους, θα προτιμούσα να έχω ένα οργανωμένο Κέντρο Υγείας στο Άργος και να χάριζα ένα Νοσοκομείο που υπολειτουργεί στο Ναύπλιο!

Αυτή είναι η αλήθεια...και τα δυο νοσοκομεία υπολειτουργούν σήμερα! 

Το κακό είναι ότι οι Δήμαρχοι των δυο πόλεων θα μπουν στη διαδικασία αντιπαράθεσης που καθόλου δεν εξυπηρετεί, προκειμένου να γίνουν αρεστοί στους υπαλλήλους των νοσοκομείων και στους πολίτες. Αυτή η αντιπαράθεση όχι μόνο δεν έχει καμία αξία, αλλά είναι και η επιτομή του λαϊκισμού που καταχρέωσε την Ελλάδα για τα καπρίτσια κάποιων τοπικών παραγόντων και συντήρησε στον λαό το αίσθημα ενός ανόητου τοπικισμού (π.χ. βλέπε τα καραγκιοζιλίκια του Καμπόσου).

Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικήσουν και οι δυο δήμαρχοι σε αυτή τη φάση που η κυβέρνηση θα κοιτάει να βγάλει και από τη μύγα ξύγκι, είναι η πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός ενός εκ των δυο Νοσοκομείων, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ο πολίτης της Αργολίδας την πλήρη νοσηλεία του σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο. Μάλιστα δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να αναλάβει μια πρωτοβουλία διαβούλευσης, πάνω σε αυτό το θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης.

Μην ανησυχείτε όσοι νομίζετε ότι θα έρθει η καταστρφή αν κλείσει το ένα από τα δυο Νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη το φαινόμενο να λειτουργούν Νοσοκομεία κάθε 10 χιλιόμετρα! Επί πλέον, μην επιτρέψετε σε κάθε μορφή πολιτικού υποκείμενου να εκμεταλλευτεί την ανάγκη σας. Διεκδικήστε από τους πολιτικούς να το σωστό αίτημα. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 200 ΔΙΕΥΘΗΝΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ,ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .Κ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝΟΙΞΑΤΕ !!!

δanaos είπε...

Ήμουν διοικητής νοσοκομείου για 4 χρόνια και μιλάω εκ πείρας όταν λέω ότι τα μισα νοσοκομεία είναι για πέταμα! Όσο για τους αχυρανθρώπους διοικητές τους είναι μόνο για να κάνουν ρουσφέτια στους βουλευτές με μεταθέσεις και μετατάξεις που καθιστούν ανάπηρους τους οργανισμούς που διοικούν. Επί πλέον, σπαταλούν εκατομύρια ευρώ σε ανούσιες επεκτάσεις κτιρίων, αγορές μηχανημάτων που σαπίζουν σε αποθήκες γιατί δεν υπάρχουν ειδικοί να τα χειριστούν και όλα αυτα χωρίς κανένα κεντρικό σχεδιασμό και πολλές φορές σκιές ως προς τη διαδικασία. Όσο για αυτούς που πραγματικά προσπάθησαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να καταπολεμήσουν τη διαφθορά, κατέληξαν να απολογούνται στα δικαστήρια χωρίς καμία στήριξη από την πολιτική ηγεσία που αν μη τι άλλο τους έβαζε και εμπόδια!