Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη Μπαρόζο - δεύτε λάβετε τελευταίον ασπασμόν!

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Μπαρόζο ήρθε στην Ελλάδα για να φέρει το μήνυμα ότι τα ψέματα τελείωσαν στον Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτό κατάλαβαν οι ειλικρινείς. Οι άλλοι κατάλαβαν ότι η επίσκεψη του Προέδρου ήταν μήνυμα στήριξης!

Στήριξη σε ποιο θέμα άραγε; 

Η κυβέρνηση έχει μείνει στις δηλώσεις όσον αφορά τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό και προχωράει ακάθεκτη σε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο δε Σαμαράς φαίνεται ότι αντιστάθηκε στην μείωση του 13ου μισθού πριν από τέσσερις μήνες επειδή ήθελε να έχει την τιμή να τον κόψει ο ίδιος! Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και το κλείσιμο των οργανισμών του δημοσίου, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αφενός επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση και αφετέρου επειδή δεν υπάρχει νομικό και συνταγματικό υπόβαθρο για κάτι τέτοιο.

Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι και για αυτό το λόγο δεν θα αναφερθώ σε επιχειρήματα που έχω παραθέσει στο παρελθόν. Θα αρκεστώ να πω ότι, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Το παραδέχθηκε και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο οποίος λίγο πολύ, μας είπε ότι η αποτυχία της προσπάθειας ήταν γνωστή και δεδομένη στο ΔΝΤ από τη γέννησή της. 

Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εξέλθει οικειοθελώς από το Ευρώ μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου και μάλιστα, η έξοδός μας θα προβληθεί από τους εθνοσωτήρες σαν σωτηρία! Η απειλή του Βενιζέλου ότι αν η Ευρώπη περιμένει να φύγει η Ελλάδα από τη μέση για να βρει λύση στα προβλήματά της θα ανακαλύψει ότι η έξοδός μας θα είναι αυτοκτονία για την Ευρώπη, είναι και η απόδειξη των προθέσεων των Ευρωπαίων απέναντι στις προσπάθειές μας.

Από εδώ και πέρα η Ευρώπη είναι έτοιμη και πάνω από όλα θέλει να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη για να μπορέσει να αποφασίσει να εφαρμόσει όλες εκείνες τις εφαρμογές που θα θωρακίσουν τις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης. Σε καμία περίπτωση οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θέλουν να επωμισθεί η Ελλάδα τους κόπους των λαών τους και δικαίως κατά τη γνώμη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: