Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Τι πάει να πει πολιτική υπέρβαση!

Εκλογές τέλος! Όποιος νομίζει ότι μπορεί πλέον να παίζει με την Ελλάδα είναι γελασμένος. Ο λαός εκβιάστηκε, τρομοκρατήθηκε, παραπληροφορήθηκε αλλά τελικά αποφάσισε. Τι σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος; Τίποτα απολύτως! Τι θα συνέβαινε δηλαδή αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με τα ίδια ποσοστά; 

Σήμερα είναι η επόμενη ημέρα και οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων, εκτός της χρυσής αυγής, θα πρέπει να δείξουν πολιτικό ανάστημα και πατριωτισμό απέναντι στην απειλή που έρχεται καλπάζοντας και αυτή δεν είναι η έξοδος της χώρας από το Ευρώ, αλλά η άνοδος του φασισμού που ελοχεύει έναν επί πλέον κίνδυνο...την δημοκρατική εκτροπή.

Ο Αλέξης Τσίπρας κυρίως, έχει την μεγαλύτερη ευθύνη όλων των αρχηγών σε αυτή την συγκυρία, ο οποίος με την στάση του απέναντι στο κέλευσμα για συγκυβέρνηση θα καθορίσει αν ο Ελληνικός λαός θα ενωθεί σε μια κοινή προσπάθεια για εθνική επιβίωση ή αν θα διχαστεί σε έναν εμφύλιο αιματηρό αλληλοσπαραγμό με τραγικές συνέπειες για την χώρα. 

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα κάνει την υπέρβαση ο Τσίπρας κι αυτό επειδή θεωρώ ότι έχει ακόμη δρόμο μπροστά του προκειμένου να ωριμάσει πολιτικά και να καταλάβει την μεγάλη ευθύνη που του έδωσε το 27% του Ελληνικού λαού που αγωνιά για το μέλλον του. Δείχνει να είναι ανακουφισμένος με το γεγονός ότι δεν κέρδισε αυτές τις εκλογές αλλά ικανοποιημένος που ήρθε δεύτερος και γιγάντωσε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ελπίζω και εύχομαι να κάνω λάθος. Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο ότι οδηγούμαστε σε μια στρατιωτική χούντα την οποία έχει νομιμοποιήσει πλαγίως ο Ελληνικός λαός με την εκλογή της χρυσής αυγής με 7% και με την αποχή του 38%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: