Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Δραχμούλιδες χαρείτε...έρχεται ο Αλέξης!

Φωνάζω εδώ και μήνες τώρα, ότι η σωτηρία μας κρύβεται μέσα στην καταστροφή μας. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως μεταλλαγμένο από το ποσοστό της 6ης Μαΐου και τη Νέα Δημοκρατία σε πλήρη απελπισία, να τάζουν λαγούς με πετραχήλια τόσο πείθομαι ότι αυτή η καταστροφή που περιγράφω είναι προ πυλών.  

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές μας επιλογές εδώ που φτάσαμε; 

Από τη μια μεριά υπάρχει η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας η οποία δια του αρχηγού της έχει υπογράψει πλήρη υποταγή στους δανειστές και η οποία θα πρέπει αναγκαστικά να συγκυβερνήσει με Πασοκ και πιθανώς με ΔΗΜΑΡ και Δράση (αν η τελευταία καταφέρει να μπει στη βουλή). Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι  η εφαρμογή του γνωστού σε όλους μας μνημονίου. Κάθε υπόσχεση του Σαμαρά για επαναδιαπραγμέτευση του μνημονίου ή απόκλιση από τους στόχους του, είναι απλός λαϊκισμός για ψηφοθηρία μιας και έχουν προηγηθεί οι υπογραφές του. Είναι περιττό να πω εγώ τώρα αυτό που παραδέχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι μέχρι και νομπελίστες οικονομολόγοι...το μνημόνιο είναι μη εφαρμόσιμο και μη αποτελεσματικό. Η κατάληξη του θα είναι η οικειοθελής έξοδος μας από το Ευρώ.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μοιράζει δημόσιες θέσεις εργασίας, αύξηση του αφορολόγητου και διεύρυνση του κρατισμού μέσω του δημοσίου, ο οποίος το πολύ να κληθεί να συγκυβερνήσει με την ΔΗΜΑΡ. Είναι περιττό να πω ότι αυτά που τάζει ο Τσίπρας δεν γίνονται ούτε την επομένη των εκλογών ούτε μετά από δέκα χρόνια αφενός επειδή είναι αρχαίες αντιλήψεις και αφετέρου επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ όσο γνωρίζω τον χώρο, έχει ρομαντικούς και ιδεολόγους αλλά όχι πολιτικούς. Βέβαια η πολιτική αγνότητα του χώρου μπαίνει σε σοβαρή αμφισβήτηση μετά το ποσοστό της 6ης Μάη αλλά πολύ περισσότερο μετά το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, αφού πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκπροσωπεί τον χώρο της αριστεράς αλλά τον ευρύτερο χώρο του κέντρου με τα καλά αλλά και τα κακά του. Ο Τσίπρας, λοιπόν θα απαιτήσει αλλά δεν θα έχει ανταπόκριση από τους δανειστές. Ως εκ τούτου και με την διακοπή της χρηματοδότησης δεδομένη, η Ελλάδα θα εξέλθει οικειοθελώς από το Ευρώ.

Άντε, ας πούμε ότι υπάρχει και η επιλογή της οικουμενικής. Ας πούμε ότι υπό το βάρος των περιστάσεων κάνουν όλοι την υπέρβασή τους (κοινώς κωλοτούμπα) και συνεννοηθούν για να κάνουν ισχυρότερη διαπραγμάτευση. Το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι το ίδιο. Μην γελιέστε φίλοι μου, η μοίρα της Ελλάδας είναι έξω από το Ευρώ. 

Αλλά ας αναρωτηθούμε πραγματικά αν αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας! 

Ήμαστε ένας λαός εξαθλιωμένος, χωρίς προοπτική, με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, με μια σάπια κοινωνία και ζούμε σε μια χώρα ερείπιο, χωρίς υποδομές και μέλλον αφού τα λεφτά που μας δώσανε για να χτίσουμε την Ελλάδα τα φάγανε οι Τσοχατζόπουλοι που εκλέγαμε για 38 χρόνια. Τι ζητάμε λοιπόν; Μια κυβέρνηση μια από τα ίδια που θα πάρει άλλο ένα πακέτο διάσωσης για να φάνε τα λαμόγια από μια Ευρώπη η οποία δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν Έλληνα πολιτικό και που θα έχει κοινωνική αντοχή μέχρι τον χειμώνα το πολύ; Αν συμβεί αυτό τότε όλοι εσείς που φοβάστε τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσετε έναν νέο εφιάλτη που λέγεται ΚΚΕ.

Φτάσαμε στο τέλος, όποιος δεν το καταλαβαίνει εθελοτυφλεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει την τελειωτική βολή στην Ελλάδα γιατί είναι ένας πολιτικός πολυ-χώρος, ο οποίος στεγάζει αρκετούς ιδεολόγους και διανοούμενους, αλλά κακά τα ψέματα οι περισσότεροι υποστηρικτές του είναι κοπρίτες και κουφιοκεφαλάκιδες. Είναι ένας χώρος χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς εναλλακτικές, χωρίς ικανά στελέχη ο οποίος θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για τη "σωτηρία" της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που δεν μπορεί πλέον να περιμένει άλλο τα τσαλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας μας. 

Ο λαός που έχει εξαθλιωθεί και δεν έχει ούτε ένα Ευρώ στην τσέπη του δεν φοβάται από διλήμματα "Ευρώ ή Δραχμή". Ο δημόσιος υπάλληλος που έχασε το μισό μισθό του και δεν επιβιώνει επίσης. Αυτό ο Τσίπρας το έχει καταλάβει και το παίζει. Εμπιστευθείτε τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές για να καταστραφεί τελείως η Ελλάδα έτσι ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να την ξανά χτίσουμε με δίκαιες και κοινωνικές δομές...το πολύ πολύ να κάνω λάθος και να σώσει όλη την Ευρώπη ο Τσίπρας, όπως λέει και το TIMES! 

Ένα είναι σίγουρο...αν ξανά εμπιστευθείτε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για άλλη μια φορά τότε σας αξίζει για πρωθυπουργός ο Πάγκαλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: