Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Επόμενη στάση...η Δραχμή

Έχω μιλήσει πολλές φορές μέσα από τα άρθρα μου, για την ανασυγκρότηση των Ευρωπαϊκών τραπεζών για πιθανό ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, για την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να διαχειριστεί μια εθνική συναίνεση, για τις ατομικές ευθύνες όλων μας, για το ότι είναι πολύ αργά για μεταρρυθμίσεις και για το γεγονός ότι η σωτηρία της Ελλάδας βρίσκεται στην καταστροφή της και την ανοπόφευκτη επιστροφή της στη δραχμή.

Η "δραχμή" φυσικά σαν φαινόμενο, δεν θα λύσει τα προβλήματά μας, αντιθέτως θα τα επιβαρύνει αλλά ταυτόχρονα θα τα επιταχύνει. Τα πράγματα θα πάρουν μια πολύ άσχημη τροπή ακαριαία  σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή το οποίο είναι ένας αργός θάνατος. Αυτή η απότομη τροπή των πραγμάτων θα καταστρέψει, επί τέλους, την Ελλάδα ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα να αρχίσουμε συλλογικά πλέον την ανασυγκρότησή της.

Αν δεχθούμε ότι οι εκλογές που έρχονται στις 17 Ιουνίου είναι δημοψήφισμα και εκλέξουμε την "Ευρωπαϊκή" κατεύθυνση της Πασοκονεοδημοκρατίας, θα συνεχίσει η παράλογη πορεία του μνημονίου η οποία είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι δεν έχει καμία λογική, καμία εφαρμογή και κανένα αποτέλεσμα. 

Με άλλα λόγια η εφαρμογή του μνημονίου είναι σαν να ζητάς από ένα άτομο με ανορεξία να κάνει δίαιτα και να έχεις την απαίτηση να βάλει κιλά!

Από την άλλη μεριά, αν ψηφίσουμε το "αντιευρωπαϊκό" μέτωπο, όπως αυτό παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ της δημοκρατικής προπαγάνδας, τότε θα επιλέξουμε την έξοδό μας από το Ευρώ, πράγμα που δεν προβλέπεται από καμία Ευρωπαϊκή κατεύθυνση ή οδηγία. 

Όποια και να είναι η επιλογή του λαού μετά από τον βομβαρδισμό προπαγάνδας από τη μια ή την άλλη πλευρά στην οποία υπόκειται και θα υποστεί μέχρι το πρωί της 17ης Ιουνίου, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. 

Είτε θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και θα αποτύχει παταγωδώς, είτε θα το καταργήσει ο ίδιος ο λαός μια ώρα νωρίτερα με την ψήφο του.

Η αλήθεια κατά την άποψή μου βρίσκεται κάπου στη μέση. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, δεν θα αναδείξει μια αυτόνομη κυβέρνηση ούτε θα δώσει ένα σαφές μήνυμα. Τα ποσοστά των κομμάτων δεν θα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά των πρόσφατων εκλογών και δεν έχει σημασία ποιος θα τερματίσει πρώτος (κατά την άποψή μου το πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα αναγκαστούν να συνεργαστούν πάνω από δυο κόμματα με την απαραίτητη συμμετοχή των δυο πρώτων κομμάτων. 

Αυτή η νέα κυβέρνηση πλέον θα συνομιλήσει με την Ευρώπη η οποία δεν θα δεχθεί καμία απόκλιση από το μνημόνιο και θα προσφέρει κάποια υποτιμητική για την Ελλάδα και τον λαό της συμφωνία ελεημοσύνης. 

Επειδή λοιπόν το μήνυμα των εκλογών δεν θα είναι ξεκάθαρο και θα λέει πάλι "μέσα στο Ευρώ αλλά όχι στον δικομματισμό", η νέα κυβέρνηση είτε θα απευθυνθεί στον λαό με δημοψήφισμα με το δίλημμα "Ευρώ και μνημόνιο ή δραχμή και προσπάθεια μακράς εθνικής ανασυγκρότησης" είτε θα πάρει την απόφαση να εξέλθει από το Ευρώ λέγοντας στον λαό ότι είναι η καλύτερη επιλογή που έχουμε προκειμένου να καταφέρουμε να κάνουμε την αυτοκάθαρση μας, να επαναδομήσουμε την κοινωνία, να αποκτήσουμε Ευρωπαϊκη νοοτροπία, να επανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας με βάση την δημοσιονομική πειθαρχία και κατόπιν να επανενταχτούμε στην Ευρωζώνη.

Λυπάμαι αλλά αν δεν το έχετε καταλάβει η Ευρώπη δουλεύει για την άμυνά της απέναντι στο προδιαγεγραμμένο εδώ και δυο χρόνια γεγονός για μένα, το οποίο δεν είναι άλλο από την αποχώρησή μας από το Ευρώ.
Προσωρινά ή μόνιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: