Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ίδιοι οι Έλληνες

Ποιο μαγικό φίλτρο αναζητά ο Έλληνας για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και ποιος πολιτικός χώρος μπορεί να το φτιάξει;

Η Νέα Δημοκρατία, ενισχυμένη πλέον με την Ντόρα και τα υπόλοιπα πολιτικά λύματα τύπου Βελόπουλου, Πλεύρη, Ανατολάκη, Κιλτίδη κλπ; Ένας χώρος που πραγματικά έχει χάσει κάθε ιδεολογική κατεύθυνση και προσπαθεί με τακτικές "ότι να 'ναι - τα πάντα όλα" να επιβιώσει στο νέο πολιτικό σκηνικό; Ένας χώρος που έχει κάνει την προδοσία και την κωλοτούμπα προεκλογικές προγραμματικές υποχρεώσεις;

Το Πασοκ, που έβγαλε τρεις γενιές προδοτών προέδρων της οικογένειας Παπανδρέου και καταδίκασε την Ελλάδα να ζει μέσα στη διαφθορά και τον λαϊκισμό;

Τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αλλάζει οικονομική στρατηγική κάθε μέρα γιατί απλούστατα δεν είχε καμία από την αρχή; 

Ή όλους μαζί σε μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης;

Αυτοί είμαστε, αυτούς ψηφίζουμε! Μην απορείτε λοιπόν αν την επομένη των εκλογών έρθουν όλοι μαζί και σας πουν..."τελικά δεν γίνεται τίποτα με το μνημόνιο, θα πρέπει να βγούμε από το Ευρώ οικειοθελώς για μερικά χρόνια μέχρι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επανένταξης μας".

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό. Το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ίδιοι οι Έλληνες.

Αυτοί οι σύγχρονοι ουραγκοτάγκοι που δεν μπορούν να συνεννοηθούν στην ίδια τους τη γλώσσα. Αυτοί που ανέχονται κάτι Ντόρες κάτι Βέλόπουλος και κάτι Πλεύριδες να λένε στην τηλεόραση ότι είναι απρέπεια να αποκαλεί ο Τσίπρας τον Ολάντ , Ολαντρέου ενώ η ίδια περνάγανε τον Σαμαρά από του σκυλιού τον κώλο εδώ και δυο χρόνια. 

Οποίος νομίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί με τα δάνεια που θέλει να πάρει η ΝΔ και το Πασοκ για τα φάνε όπως έκαναν για χρόνια ή από τις παπαριές του ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Η Ελλάδα μπορεί να ανασυγκροτηθεί μόνο μέσα από μια ολική καταστροφή. 

Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτή και θα έπρεπε να ευχόμαστε να έρθει σύντομα, αν θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε μια  Ελλάδα με Ευρωπαϊκές προοπτικές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά πρέπει να υπάρχει και σχέδιο για το τι θα γίνει μετά την καταστροφή αλλιώς θα έχουμε ένα παρόμοιο σύστημα και όμοιοι άνθρωποι σε όμοιες καταστάσεις θα καταλήξουν σε όμοια αποτελέσματα.

δanaos είπε...

Συμφωνώ να υπάρχει σχέδιο. Λίγο δύσκολο όμως από ανθρώπους που δεν μπορούν να συνεννοηθούν από τότε που θυμάμαι! Κάτι φορές το να μην έχεις σχέδιο είναι καλύτερο. Θα προκύψει άλλωστε από την ανάγκη επιβίωσης. Τώρα αν μετά από την καταστροφή θέλουμε να ξανά στήσουμε το ίδιο σκηνικό, τότε δεν υπάρχει σωτηρία με την περίπτωσή μας και είμαστε εμείς οι ίδιοι το πρόβλημα...όχι οι ξένοι που μας "υπονομεύουν" μονίμως.