Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Κυριακή 6 Μαΐου...ημέρα εκλογών;

Οι εκλογές ανακοινώθηκαν για την 6η Μαΐου τελικά. Άλλοι ανακουφίστηκαν και άλλοι τρέχουν και δεν φτάνουν.

Τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα και οι επιτελείς τους για παράδειγμα δίνουν μάχη ζωής και θανάτου μιας και βλέπουν τα χαμηλά ποσοστά τους να σταθεροποιούνται. Τη μεγάλη μάχη βέβαια σε αυτές τις εκλογές την δίνει ο Σαμαράς οποίος πήρε μια Νέα Δημοκρατία στο 35% και την έχει φτάσει δημοκοπικά κάτω από το 20%. Ο Βενιζέλος έχει λιγότερο άγχος, πράγμα που φαίνεται, μιας και από την εκλογή του και μετά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ τσιμπάνε προς τα πάνω έστω και λίγο.

Τα κόμματα της αριστεράς και τα λοιπά αντιμνημονιακά κόμματα έχουν την τιμητική τους αφού ο κόσμος δείχνει να εμπιστεύεται πολιτικούς χώρους οι οποίοι του υπόσχονται ότι θα καταγγείλουν τη δανειακή σύμβαση, έστω και αν δεν του παρουσιάζουν κάποιο σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το ζητούμενο για εμένα είναι αν τελικά το σύστημα, το οποίο γνωρίζει το αποτέλεσμα της κάλπης από τώρα, θα επιτρέψει να γίνουν οι επικείμενες εκλογές ή όχι. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι από τώρα μέχρι τις εκλογές δεν θα έχει την ευκαιρία το σύστημα να δημιουργήσει έναν προπαγανδιστικό αντιπερισπασμό (π.χ κάψιμο της Αθήνας την πρωτομαγιά) για να τις ακυρώσει με το πρόσχημα της αποσταθεροποίησης του πολιτικο-οικονομικού περιβάλλοντος της χώρας.

Εγώ πάντως αν δεν το "ρίξω" στην κάλπη δεν πείθομαι ότι θα γίνουν οι εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: