Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΡΓΟΥΣ...ΜΕΡΟΣ 1ο


Την Πέμπτη 01-09-11 και περί τις 13:00 με 13:30, βρέθηκε στα γραφεία του ΙΚΑ Άργους για μια προσωπική της υπόθεση η μητέρα μου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην εν λόγω υπηρεσία, έγινε μάρτυρας ενός απαράδεκτου κατά τη γνώμη μου περιστατικού, κατά το οποίο ένας συμπολίτης της καταφερόταν με υποτιμητικό τρόπο απέναντι σε έναν υπάλληλο, καταλογίζοντάς του ευθύνες για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. 
Για όσο διάστημα παρακολουθούσε τον συγκεκριμένο κύριο να προσβάλει τον υπάλληλο, ο δεύτερος τον άκουγε υπομονετικά χωρίς να του απαντά. Αφού έχουν περάσει 2-3 λεπτά με προσβολές, ένας τρίτος υπάλληλος του οποίου το όνομα έμαθα ότι είναι κύριος ………….., ανέλαβε να απαντήσει στον εν λόγω κύριο με τον ακόλουθο τρόπο και φωνάζοντας «κλέφτες έμποροι, εσείς φταίτε που δεν πληρώνετε τις εισφορές σας, εσείς φταίτε που έπεσε το κράτος έξω».
Η μητέρα μου όντας έμπορος η ίδια, ακούγοντας όλα αυτά και έχοντας στην κυριολεξία έρθει σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, αποφάσισε να πλησιάσει τον κύριο……………. και να του υπενθυμίσει χαμηλόφωνα και με ευγενικό τρόπο ότι δεν είναι όλοι οι έμποροι κλέφτες και ότι αυτό που λέει είναι άδικο για μια μερίδα της αγοράς που κινδυνεύει με αφανισμό. Αυτός αποκρίθηκε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση. Σε εκείνο το σημείο η μητέρα μου αποφάσισε να φύγει γιατί ένιωσε ταπεινωμένη και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια.
Κατά την έξοδό της από την αίθουσα και ενώ ήταν εμφανώς ταραγμένη, την είδε ο κύριος …………, ο οποίος είναι υπάλληλος του ΙΚΑ και της πρότεινε να απευθυνθεί στην διευθύντρια του ΙΚΑ όπως και έκανε.
Με επιστολή την οποία συνέταξα εγώ και κατέθεσα εκ μέρους της μητέρας μου στην κα Προϊσταμένη με αριθμό πρωτοκόλλου 7784/2-09-11, την ενημέρωσα ότι ο κύριος ……………….. με την συμπεριφορά του έχει υποπέσει στο πειθαρχικό παράπτωμα ιβ) του άρθρου 207 του υπαλληλικού κώδικα, ο οποίος αναφέρει ως πειθαρχικό παράπτωμα την ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες, την αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση τους και τη μη έγκαιρη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και της ζήτησα να ασκήσει την ιδιότητά της ως πειθαρχικός προϊστάμενος και να εξαντλήσει τα περιθώρια που της δίνει ο νόμος, προκειμένου να μην σημειωθεί παρόμοια συμπεριφορά από τον συγκεκριμένο υπάλληλο ή από τους συναδέλφους του οι οποίοι ήταν μάρτυρες και ίσως παραδειγματιστούν από τη συμπεριφορά του.
Στη συνέχεια την παρακάλεσα να με ενημερώσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος για τις ενέργειές της.
Αύριο θα δημοσιεύσω το περιεχόμενο της δεύτερης επιστολής μου προς την προϊσταμένη >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: