Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Εθνικές εκλογές με ορίζοντα την αβεβαιότητα

Ανήμερα της δημιουργίας της σημερινής κυβέρνησης τραβεστί, και εν μέσω δηλώσεων περί εκλογών στις  Φεβρουαρίου, είχα γράψει ότι η κυβέρνηση που σχηματίστηκε θα είχε ορίζοντα διετίας μιας και δεν συνέφερε κανένα από τα δυο μεγάλα, έως τότε, κόμματα να γίνουν άμεσα εκλογές (βλ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ...ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ)

Σήμερα, 27 Μαρτίου και με τις εκλογές να μην έχουν ανακοινωθεί, μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν ούτε στις 29 Απριλίου!

Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι φωνές των δανειστών μας, οι οποίοι φωναχτά πλέον και μη σεβόμενοι την Δημοκρατική μας υστεροφημία, εκδηλώνονται υπέρ της επιμήκυνσης της κυβέρνησης Παπαδήμου και της καθυστέρησης των εκλογών. 

Εδώ που τα λέμε, ποιος από το ΠΑΣΟΚ  και τη ΝΔ  θέλει πραγματικά να γίνουν εκλογές; Ειδικά όταν βλέπουν τα ποσοστά της αριστεράς να εκτοξεύονται στα ύψη αλλά και νέα κόμματα να διεκδικούν σοβαρά δημοκοπικά ποσοστά; 

Οι εκλογές που όλοι συζητάμε καθημερινά κατά την άποψή μου, δεν είναι πολύ κοντά μας! Δεν θα μπω σε σεναριολογία γιατί αυτά τα σενάρια είναι γνωστά σε όλους μας. 

Η άνοιξη θα φέρει τις Πανελλαδικές όπου θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στις εξετάσεις των μαθητών με τις φωτοτυπίες αντί βιβλίων! Μετά τις Πανελλαδικές θα μπει το καλοκαιράκι όπου έχουν σειρά "τα μπάνια του λαού" όπως έλεγε και ο Μέγας καταστροφέας της Ελλάδας, Ανδρέας Παπανδρέου! Μετά θα έρθει το φθινόπωρο, όπου δεν γίνεται να ξανά διαταράξουμε την έλευση των μαθητών στα σχολεία, βάλε και κανένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και πάει λέγοντας.  

Όσο τα δυο μεγάλα κόμματα παρακολουθούν τον κόσμο να ζει σε κωματώδη κατάσταση, δεν πρόκειται να προκηρύξουν εκλογές. Ένα βαρόμετρο για το σύστημα ήταν οι εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ με τους 250000(;) άνω των 70 ετών που πήγαν να ψηφίσουν. Δεύτερο βαρόμετρο ήταν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου όπου, πέρα από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που παρέλασαν δεν έστρεψαν τα κεφάλια τους στους επισήμους, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο την ψυχολογία που επικρατεί στο σπίτι τους, στον δρόμο. 

Μ' αυτά και μ' αυτά, είναι πιθανότερο να προσγειωθούν εξωγήινοι στο κεφάλι μου παρά να γίνουν εκλογές στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: