Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Αν ήμουν δάσκαλος αυτά θα έλεγα στους μαθητές μου...

Αγαπητέ μαθητή του Γυμνασίου και του Λυκείου,
Σε όποια τάξη και να πηγαίνεις, σίγουρα θα έχεις καταλάβει τι γίνεται γύρω σου. Σίγουρα έχεις αντιληφθεί ότι στο σπίτι υπάρχει μια στεναχώρια λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι πλέον ο πατέρας σου και η μητέρα σου δεν μπορούν να σου προσφέρουν τα αγαθά που μπορούσαν να σου προσφέρουν μέχρι χθες.
Πασχίζεις μέσα από το διάβασμα να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος. Μέσα από τις σπουδές σου θα προσπαθήσεις να διεκδικήσεις ένα καλύτερο αύριο. Το αύριο όμως για την Ελλάδα το γράφουν σήμερα το Πασοκ, η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ με μαύρο μελάνι. Μέσα από τις πολιτικές τους θέλουν να σου εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο ξευτίλας και μια διαβίωση κατώτερη του μηδενός.
Αγαπητέ μαθητή, με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου το έθνος μας γιορτάζει την επανάσταση του ’21 κατά του Τούρκου τύραννου. Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης είχε πει την περίφημη φράση ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΥΣ απευθυνόμενος στους Νενέκους εθνικούς προδότες.
Σήμερα προδότες και προσκυνημένοι είναι όλοι εκείνοι που πρόδωσαν την Ελλάδα με τα μνημόνια και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας για πολλά χρόνια. Είναι όλοι εκείνοι οι βουλευτές, δήμαρχοι και λοιποί πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων που θα κάθονται στην εξέδρα των επισήμων.
Δεν σου ζητάω να τους μουντζώσεις, ούτε να τους βρίσεις ούτε να τους πετάξεις γιαούρτια. Σου ζητάω να μην γυρίσεις το κεφάλι σου προς το μέρος των επισήμων κατά την παρέλαση ως μια ένδειξη πολιτισμένης διαμαρτυρίας για το θλιμμένο βλέμμα που αντικρίζεις κάθε μέρα στο πρόσωπο των γονιών σου.
Η ελευθερία και η Δημοκρατία αποκτώνται με δύσκολους αγώνες που σίγουρα θα κληθείς να δώσεις από εδώ και μπρος στη ζωή σου. Μην τους επιτρέψεις να σε φοβίσουν. Αυτοί φοβούνται εσένα περισσότερο από ότι νομίζεις! Κάνε την αρχή σήμερα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: