Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

οδ. Γεναίου Κολοκοτρώνη...ένας Αλβανικός επαρχιακός δρόμος στο κέντρο του Άργους!

Όταν ο Μπούρης έκανε αντιδήμαρχο τον Χρυσανθακόπουλο, ο τελευταίος ξήλωσε τα απαίσια συντριβάνια που είχε βάλει ο Πλατής στις ζαρντινιέρες του πεζόδρομου. Κατόπιν, άφησε μια εικόνα καταστροφής για δυο χρόνια, χωρίς να αξιοποιήσει τις ζαρντινιέρες αντικαθιστώντας αυτά που ξήλωσε με κάτι άλλο. Με άλλα λόγια, δημιούργησε μια χειρότερη εικόνα από αυτή που υπήρχε.

Τότε σχεδόν όλοι τον κατηγόρησαν για εμπάθεια προς τον Πλατή και ότι δεν είχε κάποιο σχέδιο. Απλά ήθελε να χαλάσει το έργο του προηγούμενου δήμαρχου "γιατί έτσι του γούσταρε"! Στη συνέχεια κάποιοι επιχειρηματίες του πεζόδρομου άρχισαν να καλλωπίζουν μόνοι τους τις ζαρντινιέρες και κατόπιν όταν ο Γκαργκάσουλας αντικατέστησε τον Χρυσανθακόπουλο, έφτιαξε αμέσως το χάλι που είχε δημιουργήσει ο προκάτοχός του.

Πριν από δέκα ημέρες περίπου και παρά την έγγραφη διαμαρτυρία δεκάδων συμπολιτών μας την οποία ο Δήμαρχος έχει λάβει με το 14798/17-5-11 έγγραφό μου, ο Καμπόσος υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα ξηλώσει τα κολωνάκια της Γεναίου Κολοκοτρώνη προκειμένου να ικανοποιήσει τη διαστροφή κάποιου ο οποίος νόμιζε ότι ο εμπορικός κόσμος πάσχει λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης!


Τα κολωνάκια που ξηλώθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν με κάποιο διαχωριστικό τρόπο έτσι ώστε να οριοθετείται το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται καθημερινά η εικόνα που βλέπετε! Μια κατάσταση η οποία αγνοεί την ύπαρξη πεζών και προσβάλει την υπόσταση των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων και των γονιών που θέλουν να περπατήσουν με τα παιδιά τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τους πατήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Φυσικά το κομμάτι αυτό δεν έχει οριοθετηθεί ούτε σαν χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης και μαντέψτε ποιοι σταθμεύουν καθημερινά εκεί; ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!

Θα ακούσετε να λέει ο δήμαρχος και οι φωστήρες του ότι τα κολωνάκια είναι παράνομα! Μπούρδες! Όλες οι μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, τις οποίες καλό θα ήταν ο δήμαρχος να επισκεφθεί και να σταματήσει να ακούει κάτι ηλίθιους που δεν έχουν πάει πιο πέρα από την Τρίπολη, είναι γεμάτες με κολωνάκια και σαμαράκια! Και για να έχουμε καλό ερώτημα, αυτό μας μάρανε και αφήνουμε όλες τις άλλες παρανομίες να ανθούν; 

Αναρωτιέμαι που θα είχε φθάσει το αυτοκίνητο που καρφώθηκε μέσα σε μια βιτρίνα καταστήματος πριν λίγους μήνες αν δεν βρισκόταν το κολωνάκι να το σταματήσει και τι θα γινόταν αν η γυναίκα του ανόητου που ήθελε μετά μανίας να τα ξηλώσει περνούσε εκεί μπροστά εκείνη τη στιγμή!

Γνωρίζω προσωπικά ότι ο νέος αντιδήμαρχος Οικονόμου ενδιαφέρθηκε την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του για το θέμα! Το ενδιαφέρον από μόνο του δεν λέει τίποτα αν δεν ακολουθούν οι πράξεις που δηλώνουν αποφασιστηκότητα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και να διορθωθεί το ατόπημα του δήμαρχου. Ο Οικονόμου θα πρέπει να ενεργήσει Α Μ Ε Σ Α για να μας πείσει για τις ικανότητές του και το ενδιαφέρον του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: