Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Αντώνη Σαμαρά...χέσε μέσα!

Πόσοι από εσάς έχετε καταλάβει ότι από τη συγκυβέρνηση και μετά, έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο του Σαμαρά και των βουλευτών που επέμειναν στη Νέα Δημοκρατία, η λέξη "επαναδιαπραγμάτευση" του μνημονίου.

Αντιθέτως, έχουν εμφανιστεί νέες λέξεις όπως "ανάπτυξη", "ανάταση" κλπ. Με τον τρόπο αυτό ο Σαμαράς προσπαθεί να υπνωτίσει τον μέσο ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας - ως επί το πλείστον τις γενιές των 50άρηδων και άνω - ο οποίος παρακολουθεί την πολιτική με ποδοσφαιρικούς όρους βάζοντας πάνω από όλα το κόμμα και τον αρχηγό, ακόμη και όταν ο τελευταίος τον έχει αλαλιάσει από τις κωλοτούμπες.

Οι αόριστες έννοιες της "ανάπτυξης" και "ανάτασης", το μόνο που έχουν να δώσουν στον Έλληνα είναι μια ψεύτικη ελπίδα. Δηλαδή τι θα κάνει ο Σαμαράς μετά τις εκλογές; Θα πάρει από το αυτί τους ξένους επενδυτές και τα λαμόγια που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και θα τους αναγκάσει να έρθουν στην Ελλάδα για επενδύσεις; Και αυτοί είναι τόσο βιτσιόζοι να έρθουν σε μια χώρα χωρίς υποδομές, χωρίς παραγωγικό φορολογικό σύστημα, χωρίς πολιτική σταθερότητα και χωρίς μηχανισμούς ρύθμισης της αγοράς; Και αν έρθουν τι μισθούς θα δώσουν; 400 Ευρώ για πλήρη εργασία και 200 Ευρώ για ημιεργασία;

Από ότι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έχει πλέον ξυπνήσει και απορρίπτει τον δικομματισμό. Είμαι από εκείνους που προτρέπουν τον κόσμο να μην απέχει από τις κάλπες, γιατί η αποχή δεν βγάζει αποτέλεσμα (δες τι έγινε στις Δημοτικές εκλογές του Άργους όπου με αποχή 40% ο Καμπόσος πήρε 60%!).

Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος που αποστρέφεται τον δικομματισμό, θα δώσει το παρόν στις κάλπες των επόμενων εθνικών εκλογών - όποτε και αν γίνουν ποτέ - έτσι ώστε να ανακόψουν τους ποδοσφαιρόφιλους της πολιτικής να ξαναγράψουν το μέλλον του τόπου σε αυτή τη δύσκολη καμπή για την ιστορία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: