Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Ζήτω που καήκαμε!


Έχουν βγει στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις από το πρωί οι εθνικοί παπαρολόγοι - Προτοσάλτε, Καμπουράκιδες, Λυριτζίδες κλπ - και θριαμβολογούν για τη σωτηρία της χώρας! Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω γω!

Ήθελα να ξερα τι θα λένε όλοι εκείνοι που έφαγαν το παραμύθι της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή όταν τελικά δεν θα πετύχει το πρόγραμμα διάσωσης και δεν θα πετύχει διότι η Ελληνική πολιτική ελίτ δεν έχει διάθεση να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις.

Αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο συμφώνησαν οι δανειστές να μας δώσουν τα λεφτά τους. Μέσα σε ένα κλίμα δυσπιστίας, με μόνιμους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με επιτρόπους, με συνταγματικές αλλαγές όσον αφορά το έλλειμμα και πάει λέγοντας.

Και όλα αυτά γιατί; για να γλιτώσουν αυτά τα καθάρματα που μας έφεραν ως εδώ τις κρεμάλες! Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος και μην γελιέστε. Η πραγματικότητα είναι ότι ότι η χώρα μας και ο λαός της, έχασε μια ευκαιρία να κάνει την ιστορική του επανάσταση και να ξεπατώσει τη σαπίλα. Ο κόσμος, δυστυχώς, έφαγε το παραμύθι που του πούλαγαν στην τηλεόραση για έλλειψη πετρελαίου και επιστροφή στη δραχμή. Πάτησαν τον κάλο του Έλληνα λέγοντάς του "αν πτωχεύσουμε θα χρειαστεί να δουλέψεις σκληρότερα...ενώ αν πάρουμε τα δανεικά, τότε θα σου δώσουμε μισθό 200€ το μήνα και βλέπουμε βρε αδερφέ!"

- Το PSI θα αποτύχει.
- Οι μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν.
- Δεν θα απολυθεί κανείς από το δημόσιο.
- Οι δανειστές θα καταριμάξουν την εθνική περιουσία της Ελλάδας.
- Η Ελλάδα θα πτωχεύσει μέσα στο Ευρώ (περιμένοντας το αναπόφευκτο)

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να προβλέπει μέχρι το 2020 και να υπολογίζει το έλλειμμα σε 120% ή 120,5% είναι γελασμένος ή κάτι άλλο έχει στο μυαλό του. 
Όποιος νομίζει ότι με αυτή την πολιτική ηγεσία η Ελλάδα θα αλλάξει ρότα είναι επίσης γελασμένος.
Όποιος νομίζει ότι με τη νοοτροπία του Έλληνα η Ελλάδα θα καταφέρει ποτέ να θεωρηθεί ισάξια των Ευρωπαίων εταίρων της, πλανάται οικτρά.

Η Ελλάδα αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα είναι. Θα αλλάξει μόνο αν εμείς οι ίδιοι το θελήσουμε και όχι επειδή μας το επιβάλλουν οι δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: