Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Ο κουρέας της Σεβίλλης

Τι να γράψει κανείς για την κατάσταση σήμερα, τη στιγμή που τα έχουμε πει όλα εδώ και μήνες. Ξαφνικά το κούρεμα 50% δεν είναι αρκετό, τα επιτόκια που μας προτείνουν είναι μεγάλα, οι δανειστές δεν δέχονται τη συμμετοχή τους στο PSI σε μεγάλο ποσοστό και πάει λέγοντας.

Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι η παρτίδα μπορεί να σωθεί. Ούτε ο κόσμος, ούτε οι σωτήρες μας, ούτε οι αγορές, ούτε ο Παπαδήμος, ούτε τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ούτε οι μειοδότες αρχηγοί τους. 

Ο κόσμος, πέρα από τη δυσπιστία του, επιδεικνύει και μια στάση απάθειας η οποία για πολλούς θα εκδηλωθεί σε εκρηκτική επανάσταση...δεν ξέρω! Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μας ενώσει όλους η πείνα και θα κατέβουμε στην αρένα των διεκδικήσεων με δυναμικό τρόπο. 

Μέχρι τότε, έχουμε περιθώρια να φιλοσοφούμε περί CDS, IFF, ECB και άλλους όρους που δεν καταλαβαίνουμε, έχουμε αντοχή να ανεχόμαστε συμπεριφορές αμετανόητων πολιτικών τύπου Κουλούρη που έβρισε και παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον αστυνομικό που τόλμησε να τον σταματήσει επειδή πέρασε κόκκινο, έχουμε την υπομονή να εισπράττουμε βαρωνικές συμπεριφορές τύπου Παπακωνσταντίνου ο οποίος βγήκε στο Μέγκα να υποστηρίξει ότι έσωσε την Ελλάδα με την πολιτική που ακολούθησε και έχουμε το σθένος να συζητάμε για το ύψος του κουρέματος τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε να φάμε αύριο.

Ο ταλαίπωρος Ελληνάκος, αυτός ο ανόητος ξερόλας που διαβάζει με ύφος "περί πολλού" τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ και τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, όσο δεν βάζει προτεραιότητες και κάθεται μπροστά σε ένα χαζοκούτι να ακούει τους ΤρεμοΠρετεντεροΚαψηΚαμπουρακοΟικονεμέες και τους ΠορτοσαλτοΛυριτζοΠαπαδημητριοΟικονομου να του φτιάχνουν την καθημερινή του ατζέντα σύμφωνα με τις ανάγκες των δανειστών και των πουλημένων πολιτικών μας, είναι άξιος της μοίρας του.

Το μόνο που του λείπει είναι ένα κόκκινο φεσσάκι για να ολοκληρωθεί η εικόνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: