Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Μια πίτα με απ'όλα!

"Λίγο απ' όλα" δείχνει να είναι το πολιτικό διακύβευμα των κομμάτων και των πολιτικών γενικότερα σήμερα. Από το τοπικό επίπεδο όπου βλέπεις ανήμπορους Δημάρχους να προσπαθούν απεγνωσμένα με μόνα τους όπλα τα λόγια να στηρίζουν αντικρουόμενα συμφέροντα δημοσίως, ως την κεντρική πολιτική σκηνή όπου αρχηγοί κομμάτων πουλάνε ιδανικά και συνεργάζονται με εξουσίες για να κυβερνήσουν έστω και για μια μέρα!

Ο κόσμος που βλέπει αυτά τα χάλια και δεν αντιδρά απλώς περιμένει. Περιμένει ένα τυχαίο γεγονός που θα τον κινητοποιήσει και θα τον ενώσει σε έναν αγώνα απελευθέρωσης από τα πάθη του τα οποία δημιούργησαν μια σαθρή, μια σάπια πολιτική σκηνή η οποία πεθαίνει από γάγγραινα.

Με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω βρίσκεται ο Σαμαράς στην κυβέρνηση "θέατρο" που έχει στηθεί από τους δανειστές μας, σε μια προσπάθεια να κρατήσει κοντά του και τους Νεοδημοκράτες του μεσαίου χώρου που πιστεύουν στη συνεργασία και τους ακραίους που βλέπουν την πολιτική μέσα από ένα "ποδοσφαιρικό" πρίσμα. 

Νέο κόμμα, "ανάμικτο", όπως μου είπε ένας αριστερός φίλος χθες, βρίσκεται στα σπάργανα, με αποχωρίζοντες βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Ανάμικτο, σαν να λέμε "έχω βανίλια, έχω σοκολάτα, έχω και ανάμικτο...τι θα πάρεις;" 

"Ευχαριστώ δεν θα πάρω", θα πρέπει να είναι η απάντηση του κόσμου σε μπλε, πράσινα και μπλε-πράσινα κόμματα. Δεν είμαι αριστερός αλλά προτείνω σε όλους σας να ψηφίσετε ένα μικρό, εκλέξιμο, κόμμα και ας είναι κόμμα της αριστεράς, αν δεν σας κάνουν τα υπόλοιπα. 

Ακόμα καλύτερα, σας προτείνω να ετοιμαστείτε για μια επανάσταση η οποία θα φέρει, επί τέλους, τις ριζικές αλλαγές στις δομές της κοινωνίας μας που θα οδηγήσουν στην πραγματική εξυγίανση και ουσιαστική εξέλιξη του έθνους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: