Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Αντίο 2011...Αντε γεια 2012!

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του 2011. Λίγες ώρες απέμειναν για να καλωσορίσουμε το νέο έτος, το οποίο δεν γνωρίζω κατά πόσο ευχόμαστε να έρθει γρηγορότερα ή να φύγει μια ώρα αρχύτερα!

Ενώ τα εγχώρια ΜΜΕ έχουν σωπάσει κατά ένα μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δυο εβδομάδες, προκειμένου να μας αφήσουν να πούμε χρόνια πολλά σαν άνθρωποι, τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία δεν έχουν σταματήσει να μιλάνε ανοιχτά πλέον για την έξοδό μας από το ΕΥΡΩ το συντομότερο δυνατό.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ανακοινώσεις των δυσβάσταχτων μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι μόνο και μόνο μια στρατηγική για να αποδεχτούμε στο τέλος σαν λαος, ότι προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, η χρεοκοπία θα είναι η σωτηρία μας.

Για πολλούς λόγους αλλά κυρίως επειδή κάποιος πρέπει να πατήσει το κουμπί RESET και να μηδενίσει αυτή τη χώρα, εκτιμώ ότι η έξοδός μας από το ενιαίο νόμισμα θα είναι και η λύτρωση μας από πάθη και παθογένειες που μας βασανίζουν χρόνια τώρα. Θεωρώ ότι η πείνα θα μας κάνει να καταλάβουμε πολλά πράγματα γύρω από τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργούμε σε ατομικό επίπεδο με στόχο τη βελτίωση του συνόλου.

Το ζητούμενο για τη νέα χρόνια σε εθνικό και ατομικό επίπεδο, θα πρέπει να είναι η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ. Ο κόσμος το έχει καταλάβει και δεν περιμένει τίποτα από τα κόμματα πλέον. Πολλοί ακαδημαϊκοί, αλλά και ο εθνικός τραπεζίτης κος Προβόπουλος, εξορκίζουν κάθε λύση εκτός Ευρωζώνης, η οποία θα φέρει πόνο στον λαό. Στην ουσία, ενώ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον, εύχονται να αντέξει ο λαός το βάρος που πάνε να του φορτώσουν και να μην χυθεί αίμα. 

Χωρίς θυσίες και κόπο όμως, δεν κερδίζεται καμία μάχη. Η Αριστερά του τόπου έχει τη μεγάλη ευθύνη να ξεσηκώσει, αριστερούς και δεξιούς κόντρα στο καθεστώς και τον τύραννο. Τώρα είναι η ώρα της μάχης.Τώρα που βράζει το αίμα και ο κόσμος είναι έτοιμος να γίνει μια γροθιά! Αυτή την ευθύνη πρέπει να την αναλάβει η λαϊκή παράταξη, ακόμη και αν δεν θέλει να βρεθεί στις καρέκλες της εξουσίας ποτέ.

 Ας είναι το 2012 το έτος που θα μας αναγεννήσει σαν έθνος και που θα μείνει στα βιβλία της νεώτερης ιστορίας ως το έτος που ο Έλληνας σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στον τύραννο και είπε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 Υγεία και κουράγιο είναι οι ευχές μου για όλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: