Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση no name!

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, έναν ανακουφισμένο Παπανδρέου να μιλάει με μεγάλη ευχαρίστηση για μια κυβέρνηση συνεργασίας και έναν αγχωμένο Σαμαρά να μιλά για μια κυβέρνηση μετάβασης. Για τον μέσο Έλληνα η εικόνα του Σαμαρά να πείσει ότι η κυβέρνηση, στη οποία συμμετέχουν έξι κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είναι μια κυβέρνηση που προκάλεσε ο ίδιος δεν πείθει, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις δημόσιες απολογίες του μέσω τηλεοπτικών διαγγελμάτων.

Από αυτό εδώ το βήμα, είχα μιλήσει για αναπόφευκτη συνεργασία των δυο κομμάτων (και τώρα τι 27-5-11, και πάλι τώρα τι 16-6-11) η οποία θα προκαλείτο είτε από συνεννόηση των κομμάτων είτε βιαίως από εκλογές. Τελικά τα δυο μεγάλα κόμματα συνεργάστηκαν εν μέσω θεαματικών κατακορύφων αναστροφών (κοινώς κωλοτούμπων), αφενός επειδή τους το επέβαλαν οι δανειστικές δυνάμεις και αφετέρου επειδή το επιβάλουν οι περιστάσεις.

Ας μην αναρωτηθεί κανείς από εμάς τι έγιναν όλα εκείνα τα βαρύγδουπα ΟΧΙ του Σαμαρά. Η στάση του δείχνει ότι πλέον πάει να περισώσει ότι μπορεί από τον κομματικό μηχανισμό και τους φανατικούς οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτούς ότι και να πει θα τον βλέπουν σαν θεό. Όσο για τους άλλους, αυτούς δηλαδή που έχουν στοιχειώδη σεβασμό στον εαυτό τους, γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ότι τους έχει χάσει για πάντα. 

Στοίχημα του Σαμαρά για τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν είναι να καταφέρει να βγει πρώτο κόμμα. Τι σημασία έχει το ποσοστό πλέον αφού αυτό δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 25-26%

Δεν υπάρχουν σχόλια: