Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Από το πολύ φως της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ...στραβωθήκαμε!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο - θέατρο σκιών - που έγινε σήμερα (21-11-11) στο Εργατικό κέντρο, υποτίθεται ότι θα αποκαλύπτονταν από τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ οι ρεμούλες που έφτασαν την δημοτική επιχείρηση στη σημερινή της οικονομική κατάσταση.

Τελικά, προς απογοήτευση όλων, έγινε μια ανάγνωση ενός πορίσματος του ΣΤΕ από έναν κο Μπακόπουλο - Νομικό σύμβουλο εξ Αθηνών - ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι όλα έγιναν μέσα στα νόμιμα πλαίσια και ότι η επιχείριση έχει χρεωθεί ένα πρόστιμο 950.000€. Φυσικά μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, άνθρωποι και οικογένειες σπιλώνονται και στιγματίζονται ανεπανόρθωτα και γιατί;

Ο στόχος του Δημάρχου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στο συμβούλιο, ήταν να πείσει ότι οι αυξήσεις που έκανε η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ είναι αναπόφευκτες. Η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι δεν έπεισε πολλούς. Οι τοπικές εφημερίδες θα γράψουν φαντασμαγορικούς τίτλους του στιλ "Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α,ΑΡ.Μ", "Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ", "ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΡΊΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ" και λοιπά, το θέμα θα συζητηθεί για δυο τρεις μέρες και μετά θα ξεχαστεί.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Καμπόσος είχε πει προεκλογικά ότι αφενός διαφωνεί με μια αύξηση που είχε κάνει τότε η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ και αφετέρου ότι ο ίδιος σαν Δήμαρχος δεν θα έκανε καμία αύξηση στο νερό. Ποία η διαφορά του "λεφτά υπάρχουν" του Παπανδρέου με το "δεν θα κάνω αυξήσεις στο νερό" του Καμπόσου; Απάντηση, η πληθυσμιακή κλίμακα. Ο ένας είπε ψέματα σε μια χώρα, ο άλλος σε μια πόλη.

Λυπάμαι που θα το πω άλλη μια φορά αλλά πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να αναλογιστεί τις προσωπικές του ευθύνες για την εικόνα της πολιτικής σκηνής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Δεν μας πιάνει μαλάκα ο κάθε ένας από αυτούς που εκλέγουμε...είμαστε πραγματικοί μαλάκες και ψηφίζουμε αυτούς που μας αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: