Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ!

Ξημέρωσε λοιπόν η σημερινή, με κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε ότι τα τσαλιμάκια που έγιναν από τις δυο μεριές, έγιναν μόνο και μόνο για να παρηγορηθούν οι φανατικοί πυρήνες των δυο παρατάξεων. Δηλαδή, συνολικά περίπου το 37% της εκλογικής βάσης. Για αυτούς τους ανόητους, κέρδισε ο Παπανδρέου ή ο Σαμαράς. 

Η πραγματικότητα είναι ότι τα όσα έγιναν τις τρεις τελευταίες ημέρες αλλά και όσα γίνονται εδώ και μήνες με την πολιτική της "ατάκας" και της μαγκιάς, έχουν αμαυρώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ενώ όλος ο κόσμος περιμένει με ανοιχτό το στόμα να δει τι αποτέλεσμα θα έχουν οι Ελληνικές εξελίξεις, εμείς εδώ διαδιδόμαστε σε μικροπολιτικά τερτίπια του στυλ "εγώ δεν μιλάω με τον Παπανδρέου αν δεν μας καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας" και από την άλλη μεριά "εγώ είπα ότι θα παραιτηθώ αλλά πήρα ψήφο εμπιστοσύνης μόλις πριν δυο ημέρες", ενώ στην πραγματικότητα όλα ήταν προσχεδιασμένα από τους δυο αρχηγούς. 

Γιατί μην μου πει κανείς ότι μετά από τέτοια ασυνεννοησία κατάφεραν να συμφωνήσουν σε λιγότερο από μια ώρα. Άσε που κανένα μέσο ενημέρωσης δεν σχολίασε τα χαμόγελα του Παπανδρέου όταν υποδεχόταν τον Σαμαρά με μισόκλειστη την πόρτα της αίθουσας!

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα έχει ορίζοντα διετίας για δύο λόγους. Πρώτον διότι κανείς από τους δυο δεν θέλει να χρεωθεί τα απάνθρωπα και ανεφάρμοστα μέτρα που έρχονται και δεύτερον διότι τα δυο κόμματα θα προσπαθήσουν να ανασυνταχθούν σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν τον δικομματισμό. Δηλαδή όπως λένε σε κάποια χωριά...το γαϊδούρι πριν πεθάνει...καυλώνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: