Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Καζίνο "η Ευρώπη"

Ο μεγαλύτερος τζόγος παίζεται στην Ευρώπη τις τελευταίες μέρες με τις τύχες των Ευρωπαϊκών λαών για μάρκες. Αρχικά ο Παπανδρέου είπε "τα ρέστα μου" με το δημοψήφισμα. Στη συνέχεια ο Σαρκοζί και η Μέρκελ είπαν "τα βλέπω" λέγοντάς του ότι "η Ευρώπη θα επιβιώσει και χωρίς την Ελλάδα". 

Κατά τη χθεσινή εκτροπή της βουλής και με την Ιταλία στο ΔΝΤ πλέον, αποδείχθηκε ότι η ανοχή της Ευρώπης απέναντί μας είναι μεγαλύτερη από ότι νομίζαμε. 

Γιατί δεν μας αποβάλλει η Ευρώπη επί τέλους; τι περιμένει πια; Δεν έχουν καταλάβει ότι η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας δεν έχει σοβαρή διάθεση να στηρίξει την Ευρωπαϊκή της προοπτική; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Τα ρίσκα που παίρνουν Γαλλία και Γερμανία με το να μην πράττουν το απονενοημένο, σημαίνουν μόνο ένα πράγμα. Το Ευρώ έχει μπει στην τελική ευθεία της αποτυχίας και πλέον η Ευρώπη τα παίζει όλα για όλα για να κρατήσει την Ελλάδα στο παιχνίδι προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να βρει σχέδιο διάσωσης.

Οι δικές μου απόψεις όσον αφορά το νόμισμα και την καλύτερη οδό για την Ελλάδα είναι γνωστές. Το Ευρώ αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης λόγω της κακής διαχείρισης από τους πάντες. Η σωτηρία της Ελλάδας θα έρθει μέσα από την καταστροφή της. Η καταστροφή της πλέον είναι κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: