Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου ο...καθαρόαιμος!

Πολιτικό DNA Παπανδρέου έχει στο αίμα του ο Γιώργος, ο οποίος, όπως και ο πατέρας του, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει μια παρτίδα, είναι ικανός να ζωστεί με δυναμίτη και να τους τινάξει όλους στον αέρα.

Το πρώτο σχόλιο που έχω να κάνω αφορά την αντίδραση της ΚΟ όταν ανακοίνωσε πρώτη φορά το δημοψήφισμα. Δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση από τους βουλευτές, πράγμα που σημαίνει ένα από τα δυο. Ή δεν κατάλαβαν τί είπε ή χάζευαν. Στη δεύτερη αναφορά του δευτερόλεπτα μετά, καταχειροκρότησαν! Άρα πραγματικά δεν κατάλαβαν τι είπε ο Πρωθυπουργός. Αυτά τα ολίγα για αυτούς που ψηφίζουμε.

Ψήφος εμπιστοσύνης την Παρασκευή και δημοψήφισμα σε τρεις μήνες. Ας μαντέψει ο οποιοσδήποτε τι θα ψηφίσουν τα πρόβατα που χειροκροτούν ερήμην τη στιγμή που γνωρίζουν ότι σε τρεις μήνες ο κόσμος θα ρίξει την κυβέρνηση. 

Τι νόημα έχει από εδώ και στο εξής να συζητήσουμε επί της ουσίας, για το αν η δανειακή σύμβαση που θα συνταχθεί (αν συνταχθεί) θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο ή όχι, τη στιγμή που είναι αμφίβολο αν θα φτάσουμε στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος. Τι νόημα έχει να ερωτηθεί ο λαός αν θέλει να ανήκει στη Δύση ή όχι τη στιγμή που ο Παπανδρέου και μια χούφτα άνθρωπων του στενού του περιβάλλοντος, μας εκβιάζουν με το δίλημμα...ή με τον τρόπο που θέλω εγώ ή όχι.

Τι γνωρίζει ο Παπανδρέου και προέβη σε αυτή την κίνηση, η οποία, πρώτους από όλους, έχει αφήσει άφωνους κυρίως του βουλευτές του; Μήπως γνωρίζει ότι 50% εθελοντικό κούρεμα δεν υφίσταται; Μήπως γνωρίζει ότι δεν θα ξεπεράσει το 80% η εθελοντική συμμετοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων σε αυτό το γελοίο κατασκεύασμα της ΕΕ, προκειμένου να μην πάρει πραγματικές αποφάσεις για την κρίση; Ή μήπως τον έβαλε η Αμερική να θέσει εκβιαστικό δίλημμα προς τις αγορές;

Η σωτηρία της Ελλάδας κρύβεται στην καταστροφή της. Το ερώτημα Ευρώ ή Δραχμή είναι ψευτοδίλημμα για ραγιάδες και όχι για ελεύθερους ανθρώπους με τη δική μας ιστορία. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά και να προλάβουμε σαν λαός, να καλύψουμε το μεγάλο κενό που έχουμε με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, σε θεμελιώδη ζητήματα της κοινωνίας μας. Αυτό μπορεί να γίνει κάτω από συνθήκες εθνικής σωτηρίας και δανειακών συμβάσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: