Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Και στο βάθος δραχμή!

Αναλύσεις επί αναλύσεων στα ΜΜΕ, θριαμβολογίες από τον Πρωθυπουργό και από κάποια παπαγαλάκια πρωί πρωί, αλλά θα καταλάβουν όλοι ότι η κοινή γνώμη έχει πλέον γνώμη για όλα αυτά τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στη χώρα μας και θα έχουν αλλάξει το τροπάριο μέχρι το μεσημέρι. 

Το κούρεμα, που περισπούδαστα όλοι οι Έλληνες συζητάνε στα καφενεία τις τελευταίες ημέρες, που έγινε, δεν είναι αρκετό για να καταστήσει το χρέος μας βιώσιμο. Αυτό οι αγορές το γνωρίζουν; Φυσικά και το γνωρίζουν και αυτό θα φανεί μέχρι το απόγευμα από τις απώλειες που θα καταγράψουν τα χρηματιστήρια. 

Μήπως όμως είναι νωρίς για προβλέψεις; Για όλους αυτούς που μαζεύονται στα κανάλια για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου με τις αερολογίες τους, ναι...για εμένα όχι. 

Η Ελλάδα δεν διέφυγε τον κίνδυνο και ο Έλληνας δεν ένοιωσε ξαφνικά πιο ελαφρύς από τη χθεσινή απόφαση. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια διαδικασία μικροσκοπικής επίβλεψης η οποία δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα και εντός δυο μηνών, το αργότερο, θα αντιμετωπίσει τη μοίρα της. Καθολική χρεοκοπία με 80% διαγραφή χρέους και έξοδο από το Ευρώ.

Σε όλους αυτούς που μιλάνε με ορίζοντα δεκαετίας από το πρωί στα διάφορα μέσα ενημέρωσης έχω να πω ένα μόνο πράγμα..."καληνύχτα σας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: