Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Χύτρα με χαλασμένη βαλβίδα ασφαλείας, η κοινωνία!

Είναι γεγονός ότι ο εκάστοτε Πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να φύγει από την εξουσία, δίνει μια μεγάλη συνέντευξη σε εφημερίδα ευρείας αναγνωσιμότητας. Έτσι και ο σημερινός Πρωθυπουργός, έδωσε συνέντευξη "αποχώρησης", η οποία δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα χθες. Την εφημερίδα την αγόρασα χθες το απόγευμα και ενώ είχα την ευχέρεια να διαβάσω τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού όλο το βράδυ, κρατήθηκα για να την διαβάσω σήμερα το πρωί στο μέρος που αρμόζει να διαβάζει κανείς μια τέτοια συνέντευξη...στην τουαλέτα!

Τα συμπεράσματα που βγάζει κανείς από τα λεγόμενα του Παπανδρέου, είναι ευκολονόητα. 
  • Ο άνθρωπος παρέλαβε χάος. 
  • Δεν ήξερε την πραγματική εικόνα της οικονομίας. 
  • Θυσιάζεται για την Ελλάδα. 
  • Δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον της χώρας.
  • Ενώ ο ίδιος είναι έτοιμος για συναίνεση, ο τόπος δεν είναι πολιτικά ώριμος.
  • Παρόλα αυτά, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα έκαναν όλα καλά.
  • Ενώ οι κυβερνήσεις της ΝΔ πρέπει να ζητάνε συγνώμη από τον κόσμο για εκατό χρόνια
  • Και πολλά άλλα κλισέ από αυτά που ο κόσμος έχει βαρεθεί εδώ και χρόνια...
Δηλαδή με άλλα λόγια, από αυτόν τον Πρωθυπουργό, με το ειλικρινές ύφος και την ευγενική φυσιογνωμία, ο οποίος για πολλούς μήνες απολάμβανε της κοινής αποδοχής και στήριξης του κόσμου, δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα πια.

Είναι αλήθεια ότι η παρούσα κυβέρνηση νομοθετεί σκληρά και απάνθρωπα μέτρα, θα πρέπει όμως κανείς να καταλάβει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους το κάνει. Πρώτον γιατί ξέρει ότι δεν έχει πολύ ζωή ακόμη και δεύτερον γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει χλιαρή αντιπολίτευση από τη ΝΔ. Ο Σαμαράς παρακαλάει και εύχεται ή να αρχίσουν οι εφεδρείες στο Δημόσιο επί των ημερών ΠΑΣΟΚ ή να χρεοκοπήσει και επίσημα πλέον η χώρα πριν αναλάβει ο ίδιος τη διακυβέρνησή της. Αυτό που δεν έχει υπολογίσει όμως είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση, οι κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις θα είναι τόσο ραγδαίες που δεν θα αφήσουν περιθώριο στην Νέα Δημοκρατία για ελιγμούς πολιτικής επιβίωσης. 

Η κοινωνία είναι χύτρα που βράζει και η βαλβίδα ασφαλείας της είναι χαλασμένη, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πότε θα σκάσει. Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες θα είναι δραματικές, ειδικά αν "χυθεί αίμα" στο κέντρο της Αθήνας στις διαδηλώσεις που έρχονται. Ο κόσμος περιμένει έστω και ένα τυχαίο γεγονός για να ξεσηκωθεί. Ζούμε στη χώρα που έγιναν οι δίκες στο "Γουδί" και τα "Δεκεμβριανά". Είμαστε ένας λαός με φιλότιμο αλλά και πολιτικό ένστικτο το οποίο θα ξυπνήσει μέσα μας και τότε...ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: