Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

God bless America

Τελικά ο Παπανδρέου, εκεί που είχε ετοιμάσει το διάγγελμα για την έξοδό μας από την Ευρωζώνη, κατάφερε στο 90' να σώσει το ματς με την βοήθεια του πατριώτη του Ομπάμα. Για πόσο ακόμη όμως;

Από τις άμεσες εξελίξεις τις χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης, μπορεί να καταλάβει και ο πιο αδαής, ότι Μέρκελ και Σαρκοζί έτριξαν τα δόντια και κούνισαν το δάχτυλό τους στη μύτη του Παπανδρέου, λέγοντας του ότι είναι η τελευταία φορά που τον σώζουν και κατόπιν του πρότειναν να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του Ομπάμα.

Την ίδια στιγμή που γινόταν η τηλεδιάσκεψη, ο Μπαρόζο έλεγε στην Ευρωβουλή ότι η Ευρώπη δεν αντέχει άλλα νομοσχέδια μεταρρυθμίσεων αλλά την άμεση εφαρμογή τους. 

Σήμερα, επανέρχεται ο Ρέσνερ με δηλώσεις που δεν αποκλείουν την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δυο επιλογές...πρώτον, εφαρμόζουμε άμεσα και απαρρέκκλιτα τους όρους του δανείου, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2012, μας κάνουν κούρεμα του χρέους 70% και συνεχίζουμε να μένουμε στην Ευρωζώνη. Δεύτερον, δεν κάνουμε καμία μεταρρύθμιση, χρεοκοπούμε και μας πετάνε έξω από την Ευρωζώνη σε δυο-τρεις μήνες από τώρα.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αφενός η κυβέρνηση ΔΕΝ πρόκειται να κάνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση η οποία θα φέρει την χώρα σε τροχιά πλεονάσματος και αφετέρου ότι στη μορφή και την κατάσταση στην οποία έχει έρθει το οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, η καταστροφή μας θα φέρει την σωτηρία μας.

Όσο οι ξένοι εταίροι μας σώζουν με τις περίφημες δόσεις, τόσο πιο πολύ βουλιάζουμε στον βούρκο της αδράνειας, του ωχαδερφισμού, της φιλοσοφίας του καφενείου και της μαγκιάς που μας διέπει σαν λαό. Όσο μας κρατάνε στο Ευρώ τόσο χρηματοδοτούν την αναισθησία μας και την αίσθηση ότι πάντα θα μας πληρώνουν επειδή έχουν πολλά να χάσουν, άρα δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη δομή του κράτους αλλά και στην ίδια την νοοτροπία μας, για να  να γίνουμε Ευρωπαίοι.

Είναι ώρα να αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι την πικρή αλήθεια..."η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά..." με την κακή έννοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: