Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Έλληνες μπορούμε...χωρίς τον Σαμαρά!

Τι να σκέφτηκαν άραγε οι Έλληνες που άκουσαν τον Σαμαρά χθες στη ΔΕΘ; Θα πρέπει κανείς να δει πρώτα από όλα τι είπε. 

Μίλησε για έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, μίλησε για δίκαιο φορολογικό σύστημα, είπε ότι δεν θα μικρύνει τον δημόσιο τομέα και αρκετά άλλα ΘΑ, τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και καμία πραγματική προοπτική. Α, να μην ξεχάσω, είπε επίσης ότι θα κάνει "ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση" με τους δανειστές μας, λες και μας έχουν ζητήσει να τους αντιπροτείνουμαι άλλο σχέδιο!

Μοίρασε λέξεις όπως "ανάπτυξη", "αξιοκρατία" και συνθήματα όπως "τέρμα στα τζάκια" και "ήρθε η ώρα της παραγωγικότητας", ως είθισται προκειμένου να αποθεωθεί από το κοινό.
Η αλήθεια για την ομιλία του Σαμαρά, τόσο χθες όσο και σήμερα στη συνέντευξη, όπου ήταν ακόμη χειρότερος, είναι ότι στόχος των συνεργατών του και του ιδίου ήταν να φανεί ενωτικός ως προς το έθνος, εξού και το σύνθημα "οι Έλληνες μπορούμε". Στην πραγματικότητα ήταν απογοητευτικός καθώς επανέλαβε άλλη μια τυπική αντιπολιτευτική ομιλία ΔΕΘ, αγνοώντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και αφετέρου..."δεν το' χει". Ποιο; 

Το χάρισμα που είχε ο μεγάλος αρχηγός της παράταξης, για τον οποίο άφησε υπονοούμενο ότι "δεν θα ασχοληθεί με το παρελθόν". Τον μόνο ηγέτη που είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, έστω και καθυστερημένα και τον οποίο έχει αδικήσει με τη στάση της, τόσο η παράταξη που κάποτε λεγόταν Νέα Δημοκρατία, όσο και το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου. Τον άνθρωπο που δικαιώνεται κάθε μέρα που περνά και θα δικαιώνεται για πολλά χρόνια ακόμη...τον Κώστα Καραμανλή.

Με δυο λέξεις, η στάση του εν δυνάμει Πρωθυπουργού μιας χώρας που στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ως πτωχευμένη οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά και στην χειρότερη, θα επιστρέψει στη Δραχμή και θα ξεκινήσει από την αρχή, ήταν κατώτερη των περιστάσεων αφού αντί να κάνει την υπέρβαση και να πει την αλήθεια, αρκέστηκε στην ίδια συνταγή της πόλωσης και της κούφιας υπόσχεσης.

Το σύνθημα του λοιπόν αναπόφευκτα θα πρέπει να μεταλλαχθεί σε "Οι Έλληνες μπορούμε...χωρίς τον Σαμαρά"

Δεν υπάρχουν σχόλια: