Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η χρεοκοπία έρχεται...το ΠΑΣΟΚ φεύγει...


...και η ΝΔ περιμένει στη γωνία για να "δικαιωθεί" με την καταστροφή της χώρας. Είναι ακατανόητο πως μια κυβέρνηση που συμφώνησε τους όρους και τους κανόνες του δανείου διάσωσης, ψήφισε το μεσοπρόθεσμο και πήρε και συναίνεση στα νομοσχέδια...δεν εφαρμόζει όλα τα προηγούμενα και υπονομεύει την πορεία της χώρας.

Υπάρχουν άραγε σκοτεινά συμφέροντα που θέλουν την Ελλάδα χρεοκοπημένη ή πρόκειται απλώς για την ανικανότητα του απαρχαιωμένου πολιτικού συστήματος που καταρρέει να κάνει κάτι καλό για τη χώρα έστω και την ύστατη στιγμή;

Η κατάρρευση του συστήματος που δημιούργησαν τα δυο μεγάλα κόμματα και συντήρησαν τα μικρότερα επί δεκαετίες, είναι δεδομένη αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις. Εκτός πια αν ο κόσμος αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή και αποφασίσει να πολωθεί για λόγους προσωπικού οφέλους, γύρω από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αν συμβεί αυτό και για ακόμη μια φορά έχουμε εναλλαγή των κυβερνήσεων, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Το αν η χρεοκοπία θα είναι λόγος για εκλογές ή αν οι εκλογές θα είναι ο λόγος για τον οποίο θα χρεοκοπήσει η χώρα είναι πλέον άνευ ουσίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχουν δυο επιλογές...ο δανεισμός με τη σημερινή του μορφή από τον μηχανισμό στήριξης και η χρεοκοπία. Δηλαδή υπάρχει η επιλογή της σωτηρίας ή της καταστροφής και σύμφωνα με τη συμπεριφορά που βλέπουμε να επιδεικνύουν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, διαλέγουμε την καταστροφή.

Το ερώτημα είναι, μήπως τελικά, η καταστροφή μας γίνει και η σωτηρία μας; Μήπως αν καταστραφούμε, θα μπορέσουμε τελικά με καθαρό μυαλό να στήσουμε μια καλύτερη κοινωνία, μια καλύτερη πολιτική δομή και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας; 

Καλώς ή κακώς, εν μέσω κυβερνητικής και αντιπολιτευτικής διανοητικής αναπηρίας και συνδικάτων που βάζουν πάνω από την εθνική ανάγκη το προσωπικό τους συμφέρον, πολύ σύντομα θα μάθουμε ποιά θα είναι η κατάληξή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: