Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ

Την Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011, είχα δημοσιεύσει επιστολή μου με τίτλο "ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ", προς τον δ/ντη τροχαίας Άργους, τον Δήμαρχο, τον εισαγγελέα και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία τους έκανα έκκληση να λάβουν μέτρα για την καταστρατήγηση των πεζοδρόμων και των πλατειών από μηχανάκια και αυτοκίνητα.

Την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, έλαβα απάντηση από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας, κ.κ. Γιώργο Αλεξανδρόπουλο, σύμφωνα με την οποία με δυο λέξεις...η τροχαία κάνει ότι μπορεί.

Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι ο Αστυνομικός Δ/ντης ασχολήθηκε με το θέμα, έστω και με τη μορφή της απάντησης της επιστολής μου. Παρόλα αυτά όμως αφενός η απάντησή του δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει κανέναν από εμάς που ζούμε την κατάσταση καθημερινά και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας λόγω της παντελούς έλλειψης της τροχαίας και αφετέρου θα προτιμούσα να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα παρά να μου απαντήσει.

Πραγματικά, δεν πρόκειται για μια κριτική μόνο για να γίνεται. Όσοι ζουν στο Άργος καταλαβαίνουν την κατάσταση την οποία περιγράφω και βλέπουν καθημερινά σε πλατείες και πεζόδρομους μηχανάκια και αυτοκίνητα να καταπατούν τους χώρους στους οποίους θα έπρεπε να περπατούν ελεύθερα πεζοί και θα έπρεπε να παίζουν άφοβα τα παιδιά μας.

Απορώ, πραγματικά για την αδιαφορία των ιθυνόντων! Δεν καταλαβαίνουν, η τροχαία, ο Δήμαρχος, ο Εισαγγελέας και όποιος άλλος είναι υπεύθυνος, ότι θα πρέπει σύντομα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους για να σταματήσουν το φαινόμενο που περιγράφω; Τι πρέπει να γίνει τελικά! Μήπως θα πρέπει να υπάρξει θύμα ή να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες δράση;

Εγώ προσωπικά δεν θα αφήσω το θέμα. Από εδώ και στο εξής θα ανεβάζω βίντεο με μηχανάκια να μαρσάρουν επικίνδυνα πάνω στους πεζόδρομους και τις πλατείες και θα καλέσω μεγάλα κανάλια των Αθηνών προκειμένου να αναδείξουν το θέμα και να κινητοποιήσουν τους υπεύθυνους.

*κάνε κλικ στην εικόνα για να διαβάσεις την απάντηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: